Το μακρύτερο μονοθέσιο της φετινής σεζόν ανήκει στη Mercedes. Το μεταξόνιο της W08 είναι κατά 166 χιλιοστά μακρύτερο από αυτό της SF70H, γεγονός που κάνει το μονοθέσιο γενικότερα μεγαλύτερο. Αυτό σημαίνει ότι το βάρος είναι αυξημένο συγκριτικά με το «όπλο» της Ferrari, με τις φήμες να κάνουν λόγο για 5-6 κιλά πάνω από το ελάχιστο βάρος των 728 κιλών.

Στη Βαρκελώνη, οι Γερμανοί είχαν ένα μεγάλο πακέτο αναβάθμισης, με στόχο να αυξηθεί η κάθετη δύναμη και η ισορροπία, αλλά και να μειωθεί το βάρος. Κάποιοι έλεγαν ότι η W08 ήταν κατά 5 κιλά ελαφρύτερη, όμως ο Toto Wolff δηλώνει ότι αυτό σε καμία περίπτωση δεν ισχύει. Σίγουρα, υπήρξε κάποια βελτίωση, αλλά υπάρχει πολλή δουλειά ακόμα για να πλησιάσουν τα 728 κιλά.

Προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε τη αεροδυναμική απόδοση και να μειώσουμε το βάρος, αλλά όχι 5 κιλά. Στη Formula 1, είναι δύσκολο να κάνεις μεγάλα βήματα όπως αυτό, όλα είναι σε μικρή κλίμακα.

Για να συμβάλει και ο Lewis Hamilton σε αυτό, δεν έχει μπουκάλι για την ενυδάτωση του μέσα στο μονοθέσιο, ώστε να βρει ένα ή το πολύ δύο κιλά.