Δυστυχώς, ο Αμερικανός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2006 στο MotoGP δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις εντατικές προσπάθειες των γιατρών του νοσοκομείου Bufalini στην πόλη Cesena, και έχασε την μάχη με την ζωή του.

Να θυμίσω ότι ο Hayden είχε έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό την περασμένη Τετάρτη, όταν συγκρούστηκε με ένα αυτοκίνητο στην ακτογραμμή Rimini της Ιταλίας, ενώ βρισκόταν πάνω στο ποδήλατό του. Ο αναβάτης χτύπησε στο κεφάλι, αποκομίζοντας πολύ σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι και στο θώρακα.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι η απόφαση της οικογένειας του εκλιπόντος, να αποσυνδέσει τα μηχανήματα, που τον κρατούσαν στη ζωή, όταν επιβεβαιώθηκε ιατρικά, ότι δεν υπήρχε περίπτωση να επανέλθει. Ο 35-χρονος ήταν ήδη τις τελευταίες ημέρες κλινικά νεκρός, και χθες διέρρευσε από το νοσοκομείο ότι οι γονείς και τα αδέλφια του αναβάτη είχαν αποφασίσει να τον αποσυνδέσουν εντός των επόμενων ημερών. Το νοσοκομείο με επιστολή του ανακοίνωσε τον θάνατο του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή του MotoGP, ωστόσο στο δελτίο τύπου αναφέρει ως ώρα θανάτου 19:ΧΧ, άρα στάλθηκε νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν στα ιταλικά μέσα. Αυτό σημαίνει ότι το αρχικό σχέδιο ήταν να ανακοινωθεί ο θάνατος του οδηγού σήμερα μετά τις 7 το απόγευμα (20:00 Ελλάδας), αλλά αυτό στάλθηκε κατά λάθος νωρίτερα.

Rest in peace, Kentucky Kid.