Το καλύτερο φετινό αποτέλεσμα στις κατατακτήριες του Ισπανικού Grand Prix κατάφερε να πάρει ο Fernando Alonso για λογαριασμό της McLaren. Ο 7ος καλύτερος χρόνος ήταν απόρροια του εκπληκτικού γύρου που έκανε ο Ισπανός, αλλά και του μεγάλου πακέτου αναβάθμισης που έφερε η ομάδα στη Βαρκελώνη, με αποτέλεσμα η MCL32 να παράγει περισσότερη κάθετη δύναμη και να είναι καλύτερη στην οδήγηση.

Σίγουρα, η φετινή σεζόν είναι ακόμα μία πεταμένη για την ομάδα του Woking, αλλά οι μηχανικοί στο εργοστάσιο δεν παίρνουν το πόδι από το γκάζι, έτσι θα έχουν εκ νέου αναβαθμίσεις στο Μονακό. Σύμφωνα με τον Jenson Button, τα νέα εξαρτήματα θα πρέπει να κάνουν ακόμα ταχύτερο το μονοθέσιο, συνεπώς στόχος είναι οι πρώτοι φετινοί βαθμοί.

Ήταν σπουδαίο να βλέπουμε την απόδοση που είχε ο Fernando στις κατατακτήριες. Η 7η θέση είναι ένα μεγάλο βήμα προόδου. Προφανώς κι έκανε έναν εξαιρετικό γύρο, αλλά δείχνει και τη βελτίωση που έχει κάνει η ομάδα. Είναι τρομερό. Δεν μπορώ να πω πόση κάθετη δύναμη προστέθηκε, αλλά ήταν πολλοί βαθμοί, και υπάρχει ακόμα ένα ακόμα μεγάλο βήμα στο Μονακό. Αν ο Alonso μπόρεσε να πάρει την 7η θέση στη Βαρκελώνη, τότε θα πρέπει να το κυνηγήσουμε πάλι αυτό.

Ο Πρωταθλητής του 2009 θα πάρει τη θέση του Alonso για το 6ο φετινό Grand Prix, όντας πολύ καλά προετοιμασμένος. Αρχικά, δεν είχε το καλύτερο feedback από την MCL32, όμως οι αναβαθμίσεις και οι αλλαγές στις ρυθμίσεις έχουν κάνει το μονοθέσιο πιο γρήγορο και εύκολο στην οδήγηση.

Όταν οδήγησα πρώτη φορά το μονοθέσιο, δε μου άρεσε η αίσθηση, και αυτό ήταν πριν τις αναβαθμίσεις. Έτσι, κάναμε κάποιες αλλαγές στις ρυθμίσεις και ήταν πολύ καλύτερα και πολύ πιο κοντά στο οδηγικό μου στυλ. Και με τις αναβαθμίσεις, είναι τρομερή η αίσθηση στην οδήγηση.