Στις αρχές της εβδομάδας ο Mark Fields αποχώρησε από την θέση του CEO της Ford, με τον Jim Hackett να τον αντικαθιστά. Ωστόσο ο Fields δεν παραιτήθηκε χωρίς να πάρει την αποζημίωσή του, η οποία άγγιξε τα 57,5 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και δικαιώματα προαίρεσης για την αγορά μετοχών.

Συγκεκριμένα, ο Fields θα πάρει 29,4 εκατομμύρια δολάρια σε αδιανέμητες μετοχές της εταιρείας, με χρονικό ορίζοντα έως και το 2020, με τα 17,5 εκατομμύρια δολάρια να αφορούν πρόσθετες παροχές εξόδων από την Ford προς τον ίδιο. Επίσης θα πάρει 8,1 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τις συμβάσεις δικαιωμάτων προαίρεσης για την αγορά τίτλων της εταιρείας, με τα 2,1 εκατομμύρια δολάρια να είναι μετρητά ως επίδομα κινήτρων. Πέρυσι ο Fields πήρε ως αμοιβή από την Ford το ποσό των 22,1 εκατομμυρίων δολαρίων. Επίσης θα μπορεί να χρησιμοποιεί το προσωπικό του αεροπλάνο που του παρείχε η Ford ως CEO της, μέχρι και τον Αύγουστο.

Ο νέος CEO της Ford, ο Jim Hackett, μαζί με την προαγωγή του, πήρε και 13,4 εκατομμύρια δολάρια, με τα 1,8 εκατομμύρια να προέρχονται από τον βασικό του μισθό, τα 3,6 εκατομμύρια ως αμοιβή για την εκπλήρωση των στόχων που είχε στην Ford Ford Smart Mobilily, τα 7 εκατομμύρια δολάρια σε αδιανέμητες μετοχές της εταιρείας και 1 εκατομμύρια δολάρια σε bonus.

Παράλληλα η Ford ανακοίνωσε πως ο Raj Nair γίνεται ο άνθρωπος που θα ηγείται της μάρκας στη Βόρειο Αμερική, με τον Steven Armstrong να αναλαμβάνει την θέση του προέδρου της Ford Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. O Peter Fleet θα ηγείται της Ford Ασίας Ειρηνικού, με τον Hau Thai-Tang να αναλαμβάνει το τμήμα ανάπτυξης παγκόσμιων προϊόντων και αγορών, ενώ ο Sherif Marakby έγινε ο αντιπρόεδρος των αυτόνομων οχημάτων και των ηλεκτρικών μοντέλων.

Μένει να δούμε το πως η νέα ομάδα της Ford και κυρίως ο νέος CEO θα καταφέρει να αντιμετωπίσει το κενό που υπάρχει στη γκάμα της Ford σε σχέση με την GM.

 • ε το φουκαρα … ανεργος .. θα πεινασουν και τα παιδακια του …

  • georgekaras

   μωρε μπορει μεγαλα καραβια…………..μεγαλα και τα δανεια χααχαχαχχ

 • panos

  λογικα δεν πρεπει να τον χαλασαν :ρ

 • panos

  λογικα δεν πρεπει να τον χαλασαν :ρ

 • τωρα αυτος απο σημερα που ειναι χωρις δουλεια…τον θεωρουμε ανεργο η golden boy ??? :-P

  • panos

   ανεργο golden boy χωρις το η :ρ

  • panos

   ανεργο golden boy χωρις το η :ρ

 • τωρα αυτος απο σημερα που ειναι χωρις δουλεια…τον θεωρουμε ανεργο η golden boy ??? :-P

 • Mika

  Δεν νομιζω να χαλαστηκε και πολυ, εεε?
  :p

 • SAMURAI-66

  Η περιπτωση του ceo θυμιζει εντονα ελληνες κυβερνητες και στελεχη δημοσιων οργανισμων που και καταστροφη προκαλουν στον τοπο μας και αριστες αποδοχες εχουν σε ολη τους την ζωη ασχετα αν τα θυματα που ειναι συνηθως οι πολιτες πληρωνουν το μαρμαρο!
  Τελικα αυτα τα προσωπα ταιριαζουν και στον ιδιωτικο τομεα στους παγκοσμιους κολοσσους που να μεν τους στελνουν στην καταστροφη εχουν ομως παραλληλα αποδοχες αστρονομικες….η πτωση της ford της αξιζει με αυτους που εχει!