Στις αρχές της εβδομάδας ο Mark Fields αποχώρησε από την θέση του CEO της Ford, με τον Jim Hackett να τον αντικαθιστά. Ωστόσο ο Fields δεν παραιτήθηκε χωρίς να πάρει την αποζημίωσή του, η οποία άγγιξε τα 57,5 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και δικαιώματα προαίρεσης για την αγορά μετοχών.

Συγκεκριμένα, ο Fields θα πάρει 29,4 εκατομμύρια δολάρια σε αδιανέμητες μετοχές της εταιρείας, με χρονικό ορίζοντα έως και το 2020, με τα 17,5 εκατομμύρια δολάρια να αφορούν πρόσθετες παροχές εξόδων από την Ford προς τον ίδιο. Επίσης θα πάρει 8,1 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τις συμβάσεις δικαιωμάτων προαίρεσης για την αγορά τίτλων της εταιρείας, με τα 2,1 εκατομμύρια δολάρια να είναι μετρητά ως επίδομα κινήτρων. Πέρυσι ο Fields πήρε ως αμοιβή από την Ford το ποσό των 22,1 εκατομμυρίων δολαρίων. Επίσης θα μπορεί να χρησιμοποιεί το προσωπικό του αεροπλάνο που του παρείχε η Ford ως CEO της, μέχρι και τον Αύγουστο.

Ο νέος CEO της Ford, ο Jim Hackett, μαζί με την προαγωγή του, πήρε και 13,4 εκατομμύρια δολάρια, με τα 1,8 εκατομμύρια να προέρχονται από τον βασικό του μισθό, τα 3,6 εκατομμύρια ως αμοιβή για την εκπλήρωση των στόχων που είχε στην Ford Ford Smart Mobilily, τα 7 εκατομμύρια δολάρια σε αδιανέμητες μετοχές της εταιρείας και 1 εκατομμύρια δολάρια σε bonus.

Παράλληλα η Ford ανακοίνωσε πως ο Raj Nair γίνεται ο άνθρωπος που θα ηγείται της μάρκας στη Βόρειο Αμερική, με τον Steven Armstrong να αναλαμβάνει την θέση του προέδρου της Ford Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. O Peter Fleet θα ηγείται της Ford Ασίας Ειρηνικού, με τον Hau Thai-Tang να αναλαμβάνει το τμήμα ανάπτυξης παγκόσμιων προϊόντων και αγορών, ενώ ο Sherif Marakby έγινε ο αντιπρόεδρος των αυτόνομων οχημάτων και των ηλεκτρικών μοντέλων.

Μένει να δούμε το πως η νέα ομάδα της Ford και κυρίως ο νέος CEO θα καταφέρει να αντιμετωπίσει το κενό που υπάρχει στη γκάμα της Ford σε σχέση με την GM.