Η Ford απέλυσε τον CEO της

Σχετικά άρθρα

Την απόφαση να απολύσει τον CEO της, Mark Fields, φέρεται πως πήρε το διοικητικό συμβούλιο της Ford, στη προσπάθεια του να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει η μετοχή της Μπλε Οβάλ εταιρίας, αλλά και να αυξήσει το μερίδιο της εταιρίας στην αγορά, όπως και την κερδοφορία της.

Την θέση του Fields θα την αναλάβει ο 62-χρονος Jim Hackett, νυν επικεφαλής της θυγατρικής της Ford, Ford Smart Mobility. O 62χρονος Hackett, είναι πρώην διευθύνων σύμβουλος της Steelcase, της εταιρείας επίπλων γραφείου και ήταν διευθυντής στη Ford επί χρόνια πριν αποχωρήσει από το Δ.Σ. για να γίνει πρόεδρος της νεοϊδρυθείσας θυγατρικής, τον Μάρτιο του 2016.

Κατά τη διάρκεια της τριετούς θητείας του Fields – μια περίοδο που η μετοχή της Ford υποχώρησε κατά 40% – αντιμετώπισε τα πυρά των επενδυτών, αλλά και του ΔΣ της εταιρείας για την αποτυχία του να επεκτείνει τις βασικές δραστηριότητες της Ford, αλλά και να αναπτύξει την υψηλή τεχνολογία των αυτοκινήτων του μέλλοντος.

Παράλληλα, πριν από μόλις δύο εβδομάδες, ο Fields δέχθηκε δριμεία κριτική κατά τη συνάντηση των μετόχων, για τα απογοητευτικά αποτελέσματα. Μόλις την περασμένη εβδομάδα ο 56χρονος απερχόμενος CEO είχε ανακοινώσει ότι σκοπεύει να περιορίσει το λειτουργικό κόστος, περικόπτοντας 1.400 θέσεις εργασίας. Ωστόσο δεν στάθηκε δυνατό να ανακόψει τη βουτιά της μετοχής, ούτε να επεκτείνει τη γραμμή παραγωγής φορτηγών και οχημάτων κοινής ωφέλειας της Ford, επενδύοντας παράλληλα στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα και στα οχήματα αυτόνομης οδήγησης.

Επίσης άλλα στελέχη θα αναλάβουν διευρυμένους ρόλους, συμπεριλαμβανομένου του James Farley, του προέδρου της Ford Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής και του Joseph Hinrichs, του επικεφαλής της Ford Βόρειας Αμερικής, αναφέρουν άτομα με γνώση των διοικητικών αλλαγών. Επίσης από την εταιρεία αποχωρεί ο αντιπρόεδρος επικοινωνίας του ομίλου Ford, ο Ray Day, ο οποίος θα αντικατασταθεί από τον Mark Truby, αντιπρόεδρο επικοινωνιών στην Ford Ασίας και Ωκεανίας. Επιπλέον ο Farley θα ηγηθεί της Lincoln και της παγκόσμιας στρατηγικής μάρκετινγκ και πωλήσεων. Ο Hinrichs θα αναλάβει επίσης την θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου των παγκόσμιων εργασιών και ανάπτυξης προϊόντων. H Marcy Klevorn αναλαμβάνει την θέση του Hackett στην Ford Smart Mobility, ενώ ο Mark Truby θα αναλάβει την θέση του υπεύθυνου επικοινωνίας της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Ασίας και Αφρικής. Τέλος αυξημένα καθίκοντα θα έχει από εδώ και στο εξής και ο Paul Ballew.

Οι ανακατατάξεις οφείλονται στο γεγονός ότι ο εκτελεστικός πρόεδρος Bill Ford και το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο, έχασε την εμπιστοσύνη του στην διοίκηση του Fields, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το σκεπτικό του διοικητικού συμβουλίου. Ο Fields αντικατέστησε τον Alan Mulally στα μέσα το 2014, αλλά δεν είχε την ικανότητα του προκατόχου του να συσπειρώσει τους υπαλλήλους σε μία κοινή αποστολή ή να λάβει κρίσιμες αποφάσεις σχετικά με τη στρατηγική της εταιρείας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford: Η Mustang έγινε 60 ετών και teasάρει την RTR

Την περασμένη Τετάρτη η Ford γιόρτασε τα 60α γενέθλια της Mustang και στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που έγινε στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, η...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Η Mustang Mach-E ηλεκτρίζει το stage της Ford στο Golden Hall

Γιορτάζοντας και στην Ελλάδα την επέτειο των 60 χρόνων Ford Mustang, του πιο εμβληματικού σπορ μοντέλου της παγκόσμιας σκηνής, η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang...