Το εσωτερικό του Tesla Model 3 είναι λιτό και απέριττο

Σχετικά άρθρα

Σε περίπου έναν μήνα από σήμερα η Tesla θα παρουσιάσει το Model 3 και ένα αυτοκίνητο προ-παραγωγής πιάστηκε στους δρόμους γύρω από το εργοστάσιο της εταιρίας στη Καλιφόρνια. Κάποιος πρόλαβε να το φωτογραφήσει, με το ανοικτό παράθυρο να μας δείχνει την λιτή εικόνα του εσωτερικού.

Όπως βλέπεις η εμφάνιση του entry-level ηλεκτρικού μοντέλου της Tesla είναι πρακτικά απαράλλαχτη σε σχέση με το concept, με το εσωτερικό του να μην έχει τον παραδοσιακό πίνακα οργάνων, ούτε κάποιο προηγμένο Head-Up Display, αλλά μόνο μια κεντρική οθόνη αφής με διαγώνιο 15 ίντσες, με το διάκτινο τιμόνι του πρωτότυπου να έχει αντικατασταθεί από ένα τριάκτινο. Δεν υπάρχουν φυσικά κουμπιά στη κεντρική κονσόλα, ενώ στο κεντρικό τούνελ υπάρχουν δύο ποτηροθήκες και ένας μεγάλος αποθηκευτικός χώρος.

Το “σπαρτιάτικο” εσωτερικό του Model 3 είναι το κλειδί που η Tesla κατάφερε και τιμολόγησε το entry-level αυτοκίνητό της, με μόλις 35.000 δολάρια, καταφέροντας ήδη περισσότερες από 400.000 προ-παραγγελίες. Αναλυτές της αγοράς λένε πως το Tesla Model 3 φέρει αρκετή υψηλή τεχνολογία για τα 35.000 δολάρια που έχει κοστολογηθεί, και έτσι είναι σημαντικό η Tesla να έχει κάνει έξυπνα τρικ για την εξοικονόμηση χρημάτων.

Επιπλέον, το λιτό εσωτερικό του Tesla Model 3 δεν έχει παραδοσιακούς αεραγωγούς, αλλά οπές στο ταμπλό για την διοχέτευση του αέρα στη καμπίνα, με τους αναλυτές να τονίζουν πως οι επιλογές αυτές εξοικονομούν στην Tesla χρόνο και χρήμα, τόσο από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, όσο και από τη διαδικασία παραγωγής.

Το Model 3 έχει μήκος 4,7 μέτρα, με τα 0-96 χλμ/ώρα στην ταχύτερη έκδοση του να τα κάνει σε 5,6 δευτερόλεπτα. Μπορεί να μεταφέρει έως και 5 ενήλικες, με την μπαταρία του να προσφέρει αυτονομία 346 χλμ, ενώ η χρήση του δικτύου Supercharger θα γίνει με πληρωμή. Ο χώρος αποσκευών του αγγίζει τα 540 λίτρα, με την να Tesla προσφέρει λιγότερες από 100 επιλογές παραμετροποίησης.

Η κανονική παραγωγή του Model 3 θα ξεκινήσει τον Ιούλιο, όπου υπολογίζεται ότι το εργοστάσιο της εταιρίας θα παράγει 1.000 αυτοκίνητα εβδομαδιαίως, τον Αύγουστο περίπου 4.000 κάθε 7 ημέρες, με την παραγωγή πλήρους κλίμακας να ξεκινάει τον Σεπτέμβριο, για να φτάσει το εργοστάσιο σε πλήρη δυναμική μέσα στο 2018.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...