Ο πρόεδρος της Volkswagen, Herbert Diess, σε πρόσφατη συνέντευξη του απέρριψε κάθε εικασία ότι η γκάμα των GTI μοντέλων πρόκειται να μεγαλώσει στο άμεσο μέλλον, συμπεριλαμβανομένου ενός SUV μοντέλου, δηλώνοντας:

Νομίζω ότι με τα τρία [GTI] μοντέλα που διαθέτουμε τώρα, είμαστε καλά. Το GTI για εμάς είναι το hot hatch, ένα σπορ αυτοκίνητο, αταξινόμητο, με δυνατότητα καθημερινής χρήσης και προσιτό σε πολλούς. Θα πρέπει να είναι αυτό το αυτοκίνητο, ένα hot hatch.

Με βάσει αυτά τα λόγια, η γερμανική εταιρία δεν αφήνει το περιθώριο να δούμε μια γρήγορη έκδοση κάποιου εκ των ηλεκτρικών μοντέλων που ετοιμάζει, με τον Diess να δηλώνει:

Για κάθε γκάμα μοντέλου έρχεται η ηλεκτροποίηση της. Έτσι, υπάρχει μεγαλύτερη δυνατότητα για GTE εκδόσεις, παρά για GTI.

Όταν το διευθυντικό στέλεχος ρωτήθηκε αν υπάρχει στα σκαριά το Polo GTE, ο Diess είπε ότι δεν θα ήταν βιώσιμο στο άμεσο μέλλον, λόγω της τιμής του και της τοποθέτησης του στην αγορά, αλλά πρότεινε ότι άλλα μοντέλα θα μπορούσαν να ενσωματωθούν νωρίτερα. Τέλος, η Volkswagen φαίνεται έτοιμη να επεκτείνει τα R μοντέλα της, με τον Diess να υποδεικνύει και πάλι τη δυνατότητα μιας γρήγορης έκδοσης του T-Roc.

 • SAMURAI-66
 • Sciroccakias

  Ψόφος στις μπαταρίες. Το μόνο μοντέλο που δικαιούται να έχει έκδοση GTi είναι το Golf

  • γιατι ρε συ…οι μπαταριες στα υβριδικα μονο θετικα εχουν !!και στα ηελκτρικα εχουν…..αλλα εκει θα με πεις για τον ηχο…γιαυτο μιλησα για τα υβριδικα τυπου GTE !!! :-)

  • Sciroccakias

   Όχι Μπάμπη επιμένω, μόνο κινητήρες εσωτερικής καύσης. και ας αξιοποιούμε μόνο το 15%

  • μια αποψη σεβαστη…..αλλα οχι αποδεκτη !!! :-D