Στη πίστα του Nurburgring συνεχίζονται οι δοκιμές της BMW X2, η οποία σχεδιαστικά παρέμεινε σχεδόν αυτούσια σε σχέση με το X2 Concept, μιας και διατηρεί όλα τα εντυπωσιακά στοιχεία του πρωτότυπου και τις σπορ λεπτομέρειες όπως την μεγάλη μπροστινή μάσκα, ενώ οι αλλαγές σε σχέση με το πρωτότυπο αφορούν τις μικρότερες ζάντες αλουμινίου, τους πλαϊνούς καθρέφτες και τα πιο στιλάτα φώτα.

Η πλαϊνή γραμμή περνά αυτούσια στην παραγωγή και στο πίσω μέρος υπάρχει μια αεροτομή οροφής και μια μεγάλη γραμμή που θα δείχνει σαν να ενώνει τα πίσω φωτιστικά σώματα.

Η X2 θα κατασκευαστεί πάνω στην μπροστοκίνητη UKL πλατφόρμα και μηχανικά δεν αναμένονται εκπλήξεις. Η X2 θα τοποθετηθεί ανάμεσα στην X1 και X3 και θα δανειστεί τους τρικύλινδρους και τους τετρακύλινδρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου από την X1 που σημαίνει ότι θα είναι όλοι υπερτροφοδοτούμενοι. Θα υπάρχει έκδοση με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς (sDrive 18d), αν και οι περισσότερες εκδόσεις θα είναι τετρακίνητες χρησιμοποιώντας το σύστημα xDrive της εταιρείας.

Οι κινητήρες θα συνδυάζονται με μηχανικά και αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων με το σύστημα τετρακίνησης xDrive να βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό. Στη κορυφή της λίστας θα συναντάμε μια M Performance έκδοση, ενώ θα υπάρχει και plug-in υβριδική έκδοση. Παράλληλα η BMW σκέφτεται και την cabrio έκδοση του μοντέλου.