Με την παρουσίαση του Model 3 να πλησιάζει, η Tesla προχώρησε στην επέκταση της πιστωτικής της γραμμής κατά 800 εκατομμύρια δολάρια, φτάνοντας τα 3,825 δισ. δολάρια. Αυτό αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg με την εταιρία του Elon Musk να είχε κάνει παρόμοια κίνηση και τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η παραγωγή του Model 3 θα ξεκινήσει τον Ιούλιο, με τους πελάτες να μπορούν να επιλέξουν μονάχα το χρώμα και τις ζάντες, ενώ στο λιτό εσωτερικό του δεν υπάρχει παραδοσιακός πίνακας οργάνων, ούτε κάποιο προηγμένο Head-Up Display, αλλά μόνο μια κεντρική οθόνη αφής με διαγώνιο 15 ίντσες.

Επιπλέον, το λιτό εσωτερικό του Tesla Model 3 δεν έχει παραδοσιακούς αεραγωγούς, αλλά “σχισμές” στο ταμπλό για την διοχέτευση του αέρα στη καμπίνα, με τους αναλυτές να τονίζουν πως οι επιλογές αυτές εξοικονομούν στην Tesla χρόνο και χρήμα, τόσο από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, όσο και από τη διαδικασία παραγωγής.

Το Model 3 έχει μήκος 4,7 μέτρα, με τα 0-96 χλμ/ώρα στην ταχύτερη έκδοση του να τα κάνει σε 5,6 δευτερόλεπτα. Μπορεί να μεταφέρει έως και 5 ενήλικες, με την μπαταρία του να προσφέρει αυτονομία 346 χλμ, ενώ η χρήση του δικτύου Supercharger θα γίνει με πληρωμή.

Οι πρώτες παραδόσεις του Model 3 θα ξεκινήσουν από τον επόμενο μήνα και αρχικά θα προσφέρονται μόνο οι δικίνητες εκδόσεις, με την τετρακίνηση να γίνεται διαθέσιμη από τις αρχές του επόμενου έτους.