Ο ισχυρός άνδρας της Tesla, ο Elon Musk, με tweet του έκανε γνωστό πως τα πρώτα 30 Tesla Model 3 θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους στις 28 του Ιούλη σε μια ειδική εκδήλωση που θα διοργανώσει η Tesla.

Όπως έγραψε ο Musk πως το Model 3 πήρε όλες τις εγκρίσεις προκειμένου να ξεκινήσει η παραγωγή του δύο εβδομάδες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν στους πελάτες περίπου έξι μήνες νωρίτερα από τις αρχικές προβλέψεις.

Η Telsa θα κατασκευάσει 100 Model 3 τον Αύγουστο ενώ τον Σεπτέμβριο ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί στα 1.500. Στόχος της Tesla είναι να κατασκευάζει 20.000 αυτοκίνητα ανά μήνα τον Δεκέμβριο.

Η εμφάνιση του entry-level ηλεκτρικού μοντέλου της Tesla είναι πρακτικά απαράλλαχτη σε σχέση με το concept, με το εσωτερικό του να μην έχει τον παραδοσιακό πίνακα οργάνων, ούτε κάποιο προηγμένο Head-Up Display, αλλά μόνο μια κεντρική οθόνη αφής με διαγώνιο 15 ίντσες.

Επιπλέον, το λιτό εσωτερικό του Tesla Model 3 δεν έχει παραδοσιακούς αεραγωγούς, αλλά “σχισμές” στο ταμπλό για την διοχέτευση του αέρα στη καμπίνα, με τους αναλυτές να τονίζουν πως οι επιλογές αυτές εξοικονομούν στην Tesla χρόνο και χρήμα, τόσο από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, όσο και από τη διαδικασία παραγωγής.

Η εταιρία θα προσφέρει ελάχιστες επιλογές εξατομίκευσης στους ιδιοκτήτες. Συγκεκριμένα η Tesla θα δίνει την επιλογή στους ιδιοκτήτες του μοντέλου να επιλέξουν μονάχα το χρώμα του αμαξώματος αλλά και το μέγεθος από τις ζάντες που θα φορά αυτό. Τίποτα άλλο.

Το Model 3 έχει μήκος 4,7 μέτρα, με τα 0-96 χλμ/ώρα στην ταχύτερη έκδοση του να τα κάνει σε 5,6 δευτερόλεπτα. Μπορεί να μεταφέρει έως και 5 ενήλικες, με την μπαταρία του να προσφέρει αυτονομία 346 χλμ, ενώ η χρήση του δικτύου Supercharger θα γίνει με πληρωμή.