Αυτό είναι το πρώτο Tesla Model 3

Σχετικά άρθρα

Χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες η Tesla ξεκίνησε τη παραγωγή του Model 3 με αυτό το μαύρο να είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής που βγήκε από το εργοστάσιο της εταιρίας στο Freemont.

Τις δύο αυτές φωτογραφίες, τις ανέβασε ο ίδιος ο Elon Musk στον λογαριασμό του στο Twitter, με το Model 3 να είναι το μοντέλο εκείνο που θα κάνει την Tesla να πιάσει τον στόχο των 500.000 πωλήσεων ετησίως έως τα τέλη του 2018.

https://www.youtube.com/watch?v=w2_5-bJUEMY

Το Model 3 Vin1 φορά ζάντες 19″ και αρχικά προοριζόταν για την Ira Ehrenpreis, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Tesla. Ωστόσο η Ehrenpreis το παραχώρησε στον Musk, ως το δώρο της για τα 46τα γενέθλια του δισεκατομμυριούχου. Η Ehrenpreis θα πάρει το Model 3 με αριθμό πλαισίου 2. Όπως τόνισε ο Musk, τα πρώτα Model 3 που θα κατασκευαστούν θα δοθούν σε ανθρώπους που εργάζονται στην Tesla σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν και να διορθωθούν τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν, προτού ξεκινήσουν οι παραδόσεις στο ευρύ κοινό.

Η Telsa θα κατασκευάσει 300 Model 3 μέχρι τις 28 του μηνός, 100 Model 3 τον Αύγουστο ενώ τον Σεπτέμβριο ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί στα 1.500. Στόχος της Tesla είναι να κατασκευάζει 20.000 αυτοκίνητα ανά μήνα τον Δεκέμβριο.

Η εμφάνιση του entry-level ηλεκτρικού μοντέλου της Tesla είναι πρακτικά απαράλλαχτη σε σχέση με το concept, με το εσωτερικό του να μην έχει τον παραδοσιακό πίνακα οργάνων, ούτε κάποιο προηγμένο Head-Up Display, αλλά μόνο μια κεντρική οθόνη αφής με διαγώνιο 15 ίντσες. Επιπλέον, το λιτό εσωτερικό του Tesla Model 3 δεν έχει παραδοσιακούς αεραγωγούς, αλλά “σχισμές” στο ταμπλό για την διοχέτευση του αέρα στη καμπίνα, με τους αναλυτές να τονίζουν πως οι επιλογές αυτές εξοικονομούν στην Tesla χρόνο και χρήμα, τόσο από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, όσο και από τη διαδικασία παραγωγής.

Η εταιρία προσφέρει ελάχιστες επιλογές εξατομίκευσης στους ιδιοκτήτες. Συγκεκριμένα η Tesla δίνει την επιλογή στους ιδιοκτήτες του μοντέλου να επιλέξουν μονάχα το χρώμα του αμαξώματος αλλά και το μέγεθος από τις ζάντες που θα φορά αυτό. Τίποτα άλλο. Το Model 3 έχει μήκος 4,7 μέτρα, με τα 0-96 χλμ/ώρα στην ταχύτερη έκδοση του να τα κάνει σε 5,6 δευτερόλεπτα. Μπορεί να μεταφέρει έως και 5 ενήλικες, με την μπαταρία του να προσφέρει αυτονομία 346 χλμ, ενώ η χρήση του δικτύου Supercharger θα γίνει με πληρωμή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...