GP Βρετανίας 2017, FP3: Hamilton πριν από τη βροχή

Σχετικά άρθρα

FP3

Η Mercedes βρέθηκε και πάλι στην κορυφή του πίνακα των καλύτερων γύρων, όμως αυτή τη φορά ταχύτερος οδηγός ήταν ο Lewis Hamilton. Αντίθετα με ό,τι είδαμε χθες, η Ferrari ήταν πολύ πιο ανταγωνιστική σήμερα, με τον Sebastian Vettel να είναι μόλις 32 χιλιοστά πιο αργός από τον έτερο διεκδικητή του πρωταθλήματος, μια διαφορά που μας προϊδεάζει για μια δυνατή μάχη σε μερικές ώρες.

Ο Valtteri Bottas πήρε την τρίτη θέση, με τον Kimi Raikkonen να είναι έξι δέκατα πιο αργός, στην τέταρτη θέση. Ο Nico Hulkenberg έκανε ένα πολύ καλό γύρο και ανέβηκε στην πέμπτη θέση, μπροστά από τον Daniel Ricciardo, ο οποίος πήρε ποινή πέντε θέσεων, λόγω αλλαγής κιβωτίου. Ακολούθησαν οι Romain Grosjean, Max Verstappen, Felipe Massa και ο Stoffel Vandoorne που κλείνει τη δεκάδα. Ας δούμε τα κυριότερα από το FP3, το οποίο ουσιαστικά τελείωσε πρόωρα, λόγω βροχής στα τελευταία 20 λεπτά.

Αρκετά σύννεφα υπήρχαν στην πίστα και η πιθανότητα για βροχή κατά τη διάρκεια της περιόδου ήταν 80%. Τα θερμόμετρα έδειχναν τους 15°C στον αέρα και τους 20°C στον οδόστρωμα, με τον Wehrlein να γίνεται ο πρώτος που βγαίνει, ωστόσο ακολούθησαν γρήγορα οι περισσότεροι πιλότοι. Οι δύο Sauber ήταν τα πρώτα μονοθέσια που έγραψαν χρόνο, κάτι που θα έκαναν γρήγορα κι άλλοι οδηγοί.

Ο Hamilton πατούσε στα μαλακά και ο πρώτος του χρονομετρημένος γύρος ήταν στο 1:29.5, όμως ο Bottas ήταν ακόμα λίγο πιο γρήγορος. Ο Raikkonen προσπάθησε να απαντήσει, μα ήταν μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον συμπατριώτη του, παρόλο που στην SF70H βρισκόταν τα πολύ μαλακά ελαστικά, εν αντιθέσει με τις Mercedes που είχαν τη μαλακή γόμα.

Ο Vettel αρχικά ήταν τρία δέκατα πίσω από τον Raikkonen, ο οποίος ανέφερε ψιχάλες. Αυτό δεν εμπόδισε τον Bottas να γίνει ακόμα ταχύτερος, με το 1:28.8, για να ακολουθήσει ο Hamilton δύο δέκατα πίσω και ο Vettel άλλα δύο δέκατα. Ο Hamilton κινήθηκε ακόμα πιο γρήγορα στη συνέχεια, με αποτέλεσμα το 1:28.7, αφήνοντας μισό δευτερόλεπτο πίσω τον Vettel, ο οποίος είχε επιστρέψει στα pits.

Μετά τα πρώτα 15 λεπτά, οι δύο Red Bull βρισκόταν στις θέσεις 5 και 6, μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον τέταρτο Raikkonen και 1,2 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή. Οι κορυφαίοι συνδυασμοί είχαν επιστρέψει στα γκαράζ τους, δίνοντας τη θέση τους στους επόμενους οδηγούς. Οι δύο McLaren σκαρφάλωσαν μέχρι τις θέσεις 8 και 10, με τον Perez να βρίσκεται ανάμεσά τους.

Οι Williams προσπαθούσαν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους, όμως και οι δύο της οδηγοί βρισκόταν εκτός της 15άδας, δείχνοντας ότι το Silverstone δεν ταιριάζει ιδιαίτερα στην FW40. Ξανά στην πίστα οι δύο Mercedes, την ώρα που οι περισσότεροι οδηγοί ήταν στα pits. Αυτή τη φορά, τα «Ασημί Βέλη» είχαν την πολύ μαλακή γόμα, όσο ο Raikkonen ανέφερε πως οι ψιχάλες ήταν αρκετές στη στροφή 3. Παρ’ όλα αυτά, ο Hamilton έγραψε το 1:28.0, με τον Vettel να είναι μόλις 32 χιλιοστά πιο αργός από τον Βρετανό.

Ο Bottas ήταν 1,5 δέκατο πιο πίσω από τον team-mate του και ο Raikkonen πολύ πίσω, στο 1:28.9. Οι Bottas και Raikkonen ξεκίνησαν νέους ταχύτερους γύρους, με τον οδηγό της Mercedes να βελτιώνει ακόμα λίγο, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει κάποια θέση, όπως και ο «Iceman», που παρέμενε πολύ πίσω. Ο Ricciardo σε καμία περίπτωση δεν απειλούσε τη Ferrari, ενώ είδε και τον Hulkenberg να του παίρνει την πέμπτη θέση, στην αρχή του δεύτερου μισάωρου.

Ο Grosjean ανέβασε τον ρυθμό του και πήρε την έβδομη θέση από τον Verstappen, που είχε βγει στην πίστα για να κάνει νέους γρήγορους γύρους. Προβλήματα με το κιβώτιο και μειωμένη δύναμη ανέφερε ο Vandoorne, γυρνώντας στα pits, όπως και όλοι οι οδηγοί, καθώς η βροχή είχε γίνει έντονη κι έκανε ακατάλληλα τα slicks ελαστικά.

Στο δεκάλεπτο για το τέλος, ο Vandoorne βγήκε με τα ενδιάμεσα ελαστικά, επιστρέφοντας γρήγορα στα pits. Verstappen, Kvyat και Ericsson έβαλαν κι αυτοί τα ενδιάμεσα για κάνουν μερικά περάσματα. Λίγα λεπτά έμεναν και όλοι οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα για να πάρουν αίσθηση από το βρεγμένο οδόστρωμα. Στη λήξη του χρονομέτρου, ο Ricciardo έχασε τον έλεγχο στην τελευταία στροφή και παραλίγο να χτυπήσει στον τοίχο.

Οι κατατακτήριες θα ξεκινήσουν στις 15:00 ώρα Ελλάδας.

Τα highlights

Αποτελέσματα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...