Επτασφράγιστο μυστικό παραμένει ακόμα η ιπποδύναμη της νέας Shelby GT500, την οποία περιμέναμε να παρουσιαστεί στην έκθεση του Detroit, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε, όπως ούτε και κατά την διάρκεια της δημοπρασίας του Barrett-Jackson.

Με την συγκεκριμένη έκδοση, η Ford θα τεθεί απέναντι στα Dodge Challenger SRT Hellcat και Chevrolet Camaro ZL1, και πολλά έχουν ακουστεί για τον κινητήρα που θα κινεί το αμερικάνικο θηρίο.

Η Ford έχει αυτή τη στιγμή στη γκάμα της την Shelby GT350 Mustang και GT350R, που αποδίδουν 526 άλογα με 581 Nm ροπής με κόφτη 8.250 σ.α.λ. Δεν υπήρχε περίπτωση, όμως, να μείνει σε αυτά τα νούμερα όταν η προηγούμενη γενιά της Shelby GT500 είχε πολύ περισσότερα.

Πρώτες φήμες ήθελαν να κινείται με τον 3,5-λίτρων EcoBoost V6 twin-turbo κινητήρα του νέου Ford GT με πάνω από 600 άλογα, και άλλες με έναν 5.2-λίτρων flat-plane V8, που είτε θα φοράει κομπρέσορα είτε διπλά turbo, με απόδοση πάνω από 800 άλογα. Αργότερα κυκλοφόρησε ότι για την κίνηση του muscle car θα είναι υπεύθυνος ένας νέος 5-λιτρο twin-turbo V8 κινητήρα απόδοσης 740 ίππων. Τέλη του περασμένου χρόνου ακούστηκε για έναν V8 5,8-λίτρων κινητήρα, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα φέρει διπλά turbo, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο να φορά έναν μεγάλο κομπρέσορα. Με όποιο τρόπο και αν γίνεται η “αναπνοή” του κινητήρα, αυτός αναμένεται να αποδίδει 800+ άλογα.

Τελευταία “προσθήκη” στις φήμες έρχεται από το αμερικάνικο Motor Trend, το οποίο μόνο αναξιόπιστο δεν το λες. Αυτές αναφέρουν έναν νέο 5-λιτρο κομπρεσοράτο V8 κινητήρα, απόδοσης “μόλις” 680 ίππων, και 855 Nm ροπής. Αυτά είναι 30 περισσότερα από τα 650 άλογα (με 882 Nm ροπής) της Camaro ZL1, που κινείται από έναν κομπρεσοράτο V8 6,2-λίτρων κινητήρα, και 27 λιγότερα από το Hellcat, με τον 6,2-λίτρων κομπρεσοράτο V8 κινητήρα του.

Όπως και να έχει αισθητικά, η Shelby GT500 Mustang θα έχει επιθετικής σχεδίασης bodykit, σπορ ανάρτηση και φρένα υψηλών επιδόσεων, και πιθανότατα θα παρουσιαστεί πριν το τέλος του έτους.