Δεν χρησιμοποιείς τις πίσω ζώνες ασφαλείας. Μην λες ψέμματα

Σχετικά άρθρα

Μπορεί το ποσοστό χρήσης της ζώνης ασφαλείας για τους μπροστά επιβάτες να έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά η χρήση των πίσω ζωνών είναι πολύ μικρότερη, όπως προκύπτει και από τη νέα έρευνα του IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την έρευνα στην οποία συμμετείχαν 1.172 άνθρωποι, το 91% φορά την ζώνη ασφαλείας όταν βρίσκεται στο μπροστά κάθισμα, με το ποσοστό να μειώνεται στο 72% όταν ο ίδιος άνθρωπος βρίσκεται στα πίσω καθίσματα. Επίσης οι Αμερικάνοι που απάντησαν πως δεν φορούν πάντα την ζώνη ασφαλείας όταν βρίσκονται στο πίσω κάθισμα, δεν την φορούν κυρίως σε σύντομες διαδρομές ή όταν χρησιμοποιούν κάποιο ταξί.

Οι αναλυτές του IIHS αναφέρουν πως ο κυριότερος λόγος που οι άνθρωποι δεν φορούν την ζώνη ασφαλείας όταν βρίσκονται στο πίσω κάθισμα, είναι επειδή πιστεύουν πως οι πίσω θέσεις είναι ασφαλέστερες από τις μπροστά. Αν και εσύ έχεις την ίδια άποψη, δες το video και αναθεώρησε.

Να σημειωθεί πως αν στις ΗΠΑ φορούσαν όλοι τη ζώνη ασφαλείας όταν βρίσκονται στα πίσω καθίσματα ενός αυτοκινήτου, τότε κατά μέσο όρο θα μπορούσαν να μειωθούν οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα κατά 2.800 άτομα. Τέλος, το 62% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησαν πως αν υπήρχε ηχητική ειδοποίηση και για τους πίσω επιβάτες, τότε θα φορούσαν τη ζώνη ασφαλείας.

Επειδή στην Ελλάδα δεν υπάρχει μια παρόμοια έρευνα, ας κάνουμε την δική μας. Έτσι θέλω να μάθω από εσένα με ένα σχόλιο, αν φοράς την ζώνη ασφαλείας όταν κάθεσαι στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου.

ΠηγήIIHS

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...