Γερμανία: Bonus ως €10.000 από τις αυτοκινητοβιομηχανίες για την αντικατάσταση των παλιών diesel

Σχετικά άρθρα

Στην “Σύνοδο Ντίζελ” που έλαβε χώρα στο Βερολίνο την περασμένη εβδομάδα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες με τη γερμανική κυβέρνηση, εκτός από την ανάκληση 5,3 εκατομμυρίων diesel αυτοκινήτων τους, συμφώνησαν να δώσουν σημαντικά χρηματικά bonus προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να αντικαταστήσουν τα παλιά diesel μοντέλα που πληρούν τις προδιαγραφές Euro 4 ή ακόμα χαμηλότερες, με νέα, που ρυπαίνουν λιγότερο την ατμόσφαιρα.

Έτσι η Volkswagen ανακοίνωσε γενναιόδωρα κίνητρα αντικατάστασης των οχημάτων που είναι εφοδιασμένα με παλιότερης τεχνολογίας πετρελαιοκινητήρες από σύγχρονα, που έχουν τις προδιαγραφές Euro 6. Πιο συγκεκριμένα, ο γερμανικός κολοσσός προτίθεται να πριμοδοτήσει με ποσό που φτάνει ως και τα 10.000 ευρώ την αγορά ενός σύγχρονου μοντέλου της, με οτιδήποτε κινητήρα και αν είναι εφοδιασμένο. Μάλιστα, η προσφορά δεν αφορά μόνο τους κατόχους αυτοκινήτων της συγκεκριμένης μάρκας, αλλά όλων των εταιρειών -κάτι που, προφανώς, έχει στόχο να προσελκύσει στην VW τους «πιστούς» και άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Η επιδότηση φτάνει τα 2.000 ευρώ για την αγορά ενός up!, τα 3.000 ευρώ για ένα Polo, τα 5.000 ευρώ για τα Golf, Golf Sportsvan, Golf Variant, Tiguan, Tiguan Allspace και Beetle Cabrio, τα 6.000 ευρώ για Touran, τα 8.000 ευρώ για ένα Passat, Passat Variant, Arteon ή Sharan και τα 10.000 ευρώ για τα ακριβότερα μοντέλα, όπως το Touareg. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι τα ποσά αυτά θα προστίθενται στις επιδοτήσεις που ήδη υπάρχουν για την αγορά μοντέλων που είναι εφοδιασμένα με κινητήρες φυσικού αερίου (1.000 ευρώ), υβριδικούς (1.785 ευρώ) ή ηλεκτρικούς (2.380 ευρώ), κάτι που σημαίνει ότι το τελικό όφελος για όσους αποφασίσουν να στραφούν προς οχήματα με πολύ μικρές ή μηδενικές εκπομπές αερίων θα είναι σημαντικό.

Ανάλογες εξαγγελίες έχουν κάνει ή ετοιμάζονται να κάνουν και οι υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες. Η Ford δίνει επιδοτήσεις από 2.000 έως 8.000 ευρώ, μαζί με ένα ποδήλατο ως δώρο, με την Toyota να δίνει bonus 2.000 ευρώ στα μη υβριδικά μοντέλα της και επιπλέον bonus 2.000 ευρώ στα υβριδικά. 2.000 ευρώ bonus ανακοίνωσε και η BMW για την αγορά ενός i3, ενός plug-in υβριδικού ή ενός οχήματος της BMW ή της ΜΙΝΙ προδιαγραφών Euro 6 με εκπομπές CO2 έως 130 γρ/χλμ km (στον κύκλο NEDC).

Η Skoda ανακοίνωσε επιδότηση 1.750 για το Citigo, με το ύψος της επιδότησης να φτάνει τα 5.000 ευρώ για την αγορά των Octavia και Superb. Επιπλέον 1.000 ευρώ επιδότηση δίνει η τσέχικη εταιρία σε όποιον προτιμήσει να αγοράσει ένα Citigo ή Octavia με κινητήρα φυσικού αερίου. Η Seat δίνει επιδότηση από 1.750 έως 8.000 ευρώ, με τους Ισπανούς να επιδοτούν με επιπλέον 2.000 ευρώ την αγορά μοντέλων με κινητήρες φυσικού αερίου. Τέλος η Audi ανακοίνωσε bonus από 3.000 έως 10.000 ευρώ, με τα e-tron μοντέλα να επιδοτούνται με 1.000 ευρώ επιπλέον. Να σημειωθεί πως τα bonus αυτά δίδονται έξτρα σε οποιαδήποτε άλλα κίνητρα της γερμανικής κυβέρνησης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...