Ο οδηγός της M-Sport Ford, Ott Tanak, κατέκτησε την νίκη στους δύσκολους, γλιστερούς και απρόβλεπτους δρόμους του Rally Γερμανίας, όντας στην κορυφή της γενικής κατάταξης από την 7 ειδική του αγώνα, και μέχρι το τέλος. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του Εσθονού στο WRC, μετά την Ιταλία πριν κάτι μήνες, και ήρθε δύσκολα, καθώς o οδηγός της Citroen, Andreas Mikkelsen, με το C3 WRC, και ο teammate του, Sebastian Ogier, τερμάτισαν 16 και 30 δευτ. πίσω του.

Αυτός ήταν ο τρίτος αγώνας του Mikkelsen με την γαλλική ομάδα, με την θέση του στο podium να είναι το πρώτο της Citroen μετά από σχεδόν 5 μήνες, όταν ο Kris Meeke κέρδισε στο Μεξικό. Στην τέταρτη θέση, και πρώτος με το αγωνιστικό της Toyota, βρέθηκε ο Juho Hanninen, αφού κατάφερε σήμερα το πρωί να πάρει διαφορά ασφαλείας από τον Elfyn Evans. Ο τελευταίος έχασε τη θέση του και από τον Craig Breen, τερματίζοντας μόλις 1,9 δευτ. πιο γρήγορα από τον Evans.

Ο Jari-Matti Latvala, με το Yaris WRC, τερμάτισε έβδομος, μπροστά από το ι20 WRC Coupe του Hayden Paddon, και το Fiesta WRC του τοπικού οδηγού, Armin Kremer. Ο Neuville εγκατέλειψε χθες με σπασμένη πίσω αριστερά ανάρτηση, και επέστρεψε σήμερα υπό καθεστώς Rally2, με σκοπό να κερδίσει κάποιους βαθμούς στην Power Stage, κάτι που δεν κατάφερε, καθώς τόσο ο Dani Sordo, όσο και ο Esapekka Lappi, και με τους δύο να τρέχουν υπό Rally2, να παίρνουν τους βαθμούς της Power Stage.

Θέση Οδηγός Ομάδα Διαφορά
1 Ott Tanak M-Sport Ford 2:57:31.7
2 Andreas Mikkelsen Citroen +16.4
3 Sebastien Ogier M-Sport Ford +30.4
4 Juho Hanninen Toyota +1:49.2
5 Craig Breen Citroen +2:01.5
6 Elfyn Evans M-Sport Ford +2:03.4
7 Jari-Matti Latvala Toyota +3:58.2
8 Hayden Paddon Hyundai +4:32.4
9 Armin Kremer M-Sport Ford +10:19.4
10 Eric Camilli M-Sport Ford +10:44.3

Την βαθμολογία οδηγών και κατασκευαστών μπορείς να την δεις εδώ.