Ερευνητές του Χάρβαρντ δημιουργούν καουτσούκ που θεραπεύεται μόνο του

Σχετικά άρθρα

Μια νέα ανακάλυψη ερευνητών του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ ίσως αλλάξει δραστικά ότι γνωρίζουμε για τα ελαστικά τα επόμενα χρόνια. Βλέπεις οι μηχανικοί της σχολής Μηχανικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών (SEAS) δημιούργησαν έναν τύπου καουτσούκ που αυτο-θεραπεύεται.

Τα περισσότερα υλικά που θεραπεύονται μόνα τους βασίζονται στο νερό, αλλά το συγκεκριμένο υβριδικό καουτσούκ είναι κατασκευασμένο από πολυμερή που συνδέονται με αναστρέψιμους χημικούς δεσμούς που συνδέονται μεταξύ τους με το λεγόμενο “μοριακό σχοινί” που αποτελείται από τυχαία διακλαδισμένα πολυμερή. Το τελικό προϊόν είναι ένα εύκαμπτο και ισχυρό συνθετικό καουτσούκ που αντί να τρυπιέται όπως το φυσικό καουτσούκ, παραμένει συνδεδεμένο μέσω των αυτο-θεραπευομένων μοριακών δεσμών που επανέρχονται στη θέση τους.

Οι ερευνητές έχουν υποβάλει αίτηση προκειμένου να κατοχυρώσουν την πατέντα αυτή, προκειμένου κάποια στιγμή να περάσει στη παραγωγή. Τι εφαρμογές θα μπορούσε να έχει; Πολλές, όπως ελαστικά οχημάτων που δεν θα σκάνε αν πατήσουν κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, αλλά θα μπορούν να αυτοθεραπεύονται.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα φθείρουν γρηγορότερα τα ελαστικά τους

Οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων παρατηρούν πως τα ελαστικά τους φθείρονται γρηγορότερα συγκριτικά με τα ελαστικά σε αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, σύμφωνα με πρόσφατη...