Η Dacia ετοιμάζεται να παρουσιάσει τη νέα γενιά του Duster και έδωσε ένα ιδιαίτερο teaser video, στο οποίο βλέπουμε τη τρέχουσα γενιά του Duster κάτω από ένα διαστημόπλοιο έτοιμο να εκτοξευθεί.

Το ντεμπούτο του αυτοκινήτου θα γίνει στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο και θα προσφέρεται αποκλειστικά ως πενταθέσιο. Οι πωλήσεις του νέου Duster, που θα μεγαλώσει σε διαστάσεις και θα βασίζεται στην CMF πλατφόρμα που έχει χρησιμοποιηθεί σε αρκετά μοντέλα της Renault και Nissan, θα ξεκινήσουν από τον Ιανουάριο του 2018.

Το μήκος του αναμένεται να φτάσει τα 4,5 μέτρα (4,31 μέτρα το τωρινό) και θα εξοπλίζεται με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου προερχόμενοι από την “μητρική” Renault και σχεδιαστικά, ίσως αντλεί στοιχεία από το πρωτότυπο Duster Oroch που είδαμε τον Οκτώβριο του 2014 στην έκθεση του Σάο Πάολο.

Τέλος, μηχανικά αναμένεται να εφοδιάζεται με τον 1.2-λίτρων κινητήρα βενζίνης της “μαμάς” εταιρίας, απόδοσης 130 ίππων, καθώς και τον 1.5- και 1.6-λίτρων πετρελαιοκινητήρα, απόδοσης 110 και 130 ίππων αντίστοιχα.