Πριν δύο μέρες η Dacia παρουσίασε το νέο Duster, αλλά στις επίσημες φωτογραφίες που έδωσε δεν περιείχε καμία από το εσωτερικό. Τώρα όμως διέρευσαν φωτογραφίες που μας αποκαλύπτουν τον εσωτερικό σχεδιασμό.

Αυτή φαίνεται ότι έχει σαφώς βελτιωμένη αισθητική, και διακρίνεται από τους τρεις μεγάλους αεραγωγούς στο κέντρο της κονσόλας, ενώ πιο κάτω υπάρχει η μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Στη βάση της κονσόλας φαίνεται να υπάρχει ένας περιστροφικός διακόπτης, που αφορά την επιλογή της τετρακίνησης και του κλειδώματος του κεντρικού διαφορικού.

Μέχρι σήμερα το μοντέλο έχει πουλήσει πάνω από 1 εκατ. μονάδες, με τη νέα γενιά να κάνει το ντεμπούτο της στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Το νέο Duster είναι πιο ευέλικτο από ποτέ, διαθέτοντας ακόμα πιο ελκυστικό σχεδιασμό. Συνδυάζει στιβαρό, μυώδες στυλ με μια πραγματικά δυναμική προσωπικότητα, που υπογραμμίζεται από το ολοκαίνουργιο χρώμα του αμαξώματος Atacama Orange.

Μπροστά υπάρχει μια νέα μάσκα, που εκτείνεται μέχρι τα φωτιστικά σώματα, τα οποία βρίσκονται στις γωνίες του αυτοκινήτου, και καθιστούν το μοντέλο πιο φαρδύ. Νέα υπογραφή αποτελούν τα LED φώτα ημέρας, που χωρίζονται σε τρία τμήματα, με τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα να διαθέτει ασημένια προστατευτικά, που τονίζουν τις εκτός δρόμου ικανότητες του.

Παρατηρώντας το προφίλ του, υπάρχει ψηλότερη γραμμή παραθύρων, που προσθέτει την εντύπωση της αντοχής και της προστασίας των επιβατών. Το παρμπρίζ έχει πάει πιο μπροστά κατά 100 χλστ., σε σύγκριση με το τρέχον Duster, διαθέτοντας πιο απότομη κλίση, γεγονός που καθιστά την καμπίνα πιο μακριά, και άρα φαίνεται πιο ευρύχωρη.

Οι νέες αλουμινένιες ράγες οροφής, επεκτείνουν τη γραμμή του παρμπρίζ για ένα πιο δυναμικό προφίλ, ενώ νέα σχέδια έχουν οι ζάντες 17 ιντσών, που φωλιάζουν στα τονισμένα φτερά. Τέλος, στο πίσω μέρος διακρίνεται από τις οριζόντιες γραμμές του, με τα νέα φώτα να είναι τοποθετημένα στις γωνίες, με τον προφυλακτήρας να διαθέτει προστατευτικά.