H TVR δίνει τη πρώτη φωτογραφία του Griffith, με 480 άλογα και κόστος περίπου €100.000

Σχετικά άρθρα

Πλησιάζει η πλήρης αποκάλυψη του νέου μοντέλου της TVR, και σήμερα η βρετανική εταιρία έδωσε μια φωτογραφία/σκίτσο του Griffith, το οποίο θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στο φετινό Goodwood Revival στις 8 του Σεπτέμβρη. Το μοντέλο το έχουνε δει ήδη οι εκλεκτοί πελάτες της εταιρίας, με την κυκλοφορία του να αναμένεται σε 18 μήνες από σήμερα.

Η εταιρία έχει ήδη δεχτεί 400 παραγγελίες και απομένουν άλλα 100 για να ολοκληρωθεί η παραγωγή της Launch Edition, με την παραγωγή του να γίνεται στην Ουαλία. Το TVR Griffith βασίζεται στο επαναστατικό σασί iStream Carbon, του Gordon Murray, διαθέτοντας σύγχρονη αεροδυναμική, που θα διαθέτει ground-effects στοιχεία. Από θέμα διαστάσεων, το μήκος του φτάνει τα 4.314 χλστ., το πλάτος του τα 1.850 χλστ., ενώ το ύψος του τα 1.239 χλστ., με το μεταξόνιο να αγγίζει τα 2.600 χλστ.

Μηχανικά θα κινείται από έναν ατμοσφαιρικό 5-λιτρο V8 της Cosworth, τοποθετημένο πίσω από τον εμπρός άξονα. Θα αποδίδει 480 άλογα, με την κίνηση να μεταδίδεται στον πίσω άξονα μέσω ενός Tremec Magnum XL εξατάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου, και θα επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε κάτω από 4 δευτ. Θα πατάει σε ζάντες 19 ιντσών εμπρός με ελαστικά 235/35, και 20 ιντσών πίσω με ελαστικά 275/30. Το βάρος αναμένεται να είναι μικρότερο από 1.250 κιλά, καθώς θα διαθέτει μέρη του σώματος κατασκευασμένα από carbon.

Ο V8 κινητήρας σε video που είδαμε τον Οκτώβριο του 2015, όχι μόνο πήρε μπροστά αλλά απέδωσε καλύτερα του αναμενόμενου, με την TVR να ανακοινώνει ότι θα συμμετέχει στο Le Mans το 2018. Θα έχει αρκετά ανταγωνιστική τιμή, καθώς θα ξεκινά κάτω από τις 90.000 λίρες (€103.000), ενώ αργότερα η βρετανική εταιρία επιβεβαίωσε ότι θα υπάρχει και ανοιχτή έκδοση, καθώς το αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί από την αρχή ώστε να υπάρχει και carbio έκδοση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...