Η αναγέννηση της TVR γίνεται με αργά, αλλά σταθερά, βήματα, και το πρώτο της “νέο” αυτοκίνητο είναι πιο κοντά από ποτέ. Πιο συγκεκριμένα οι πελάτες της, χωρισμένοι σε γκρουπ των 30, που έχουν ήδη καταθέσει προκαταβολή για το αυτοκίνητο, είχαν την τύχη να δουν από κοντά το αυτοκίνητο και να μιλήσουν με τους σχεδιαστές και τους ιθύνοντες της εταιρίας.

Οι παρουσιάσεις έγιναν τα προηγούμενα δύο Σαββατοκύριακα, με τους πελάτες να υπογράφουν συμβόλαιο εμπιστευτικότητας, καθώς το τελικό προϊόν θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, λογικά στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Η ενημέρωση τους ξεκίνησε με την αναφορά των νέων τεχνικών χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένου της αεροδυναμικής, της ελαφριάς κατασκευής και της ασφάλειας του.

Ακόμα, οι πελάτες είχαν την ευκαιρία να δουν σε τρισδιάστατη απεικόνιση το ολοκληρωμένο σχεδιασμό της καμπίνας, σε δύο διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς, καθώς και ένα μοντέλο του μοναδικού σχεδιασμού του καθίσματος της TVR.

Η βρετανική εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου της πολυαναμενόμενου μοντέλου της στην περσινή έκθεση του Λονδίνου, και όπως ξέρουμε θα βασίζεται στην επαναστατική νέα δομή σασί iStream Carbon, του Gordon Murray.

Το αυτοκίνητο πιθανότατα θα επαναφέρει το όνομα Griffith, και θα διαθέτει σύγχρονη αεροδυναμική. Η παραγωγή του θα γίνεται στην Ουαλία, με τα πρώτα νέα αυτοκίνητα της TVR να παραδίδονται στους πελάτες προς τα τέλη του 2017. Η εταιρία έχει ήδη δεχτεί 400 παραγγελίες και απομένουν άλλα 100 για να ολοκληρωθεί η παραγωγή της Launch Edition.

Μηχανικά θα κινείται από έναν V8 της Cosworth, που θα αποδίδει τουλάχιστον 420 άλογα και με βάρος περίπου 1.150 κιλά θα επιταχύνει κάτω από 4 δευτ. για τα 0-100 χλμ/ώρα. Ο V8 κινητήρας σε video που είδαμε τον Οκτώβριο του 2015, όχι μόνο πήρε μπροστά αλλά απέδωσε καλύτερα του αναμενόμενου, με την TVR να ανακοινώνει ότι θα συμμετέχει στο Le Mans το 2018.

Θα έχει αρκετά ανταγωνιστική τιμή, καθώς θα ξεκινά κάτω από τις 90.000 λίρες (€103.000), ενώ αργότερα η βρετανική εταιρία επιβεβαίωσε ότι θα υπάρχει και ανοιχτή έκδοση, καθώς το αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί από την αρχή ώστε να υπάρχει και carbio έκδοση.