Το πίσω μέρος του Project One είναι άγριο

Σχετικά άρθρα

Την ερχόμενη Τρίτη η Mercedes-AMG θα παρουσιάσει επίσημα το Project One, το hypercar που θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Με τη νέα φωτογραφία που έδωσε, μας αποκαλύπτει το πίσω μέρος, στο οποίο βλέπουμε κεντρική απόληξη εξάτμισης, μεγάλη εισαγωγή αέρα στην οροφή, αεραγωγούς στο καπάκι του χώρου του κινητήρα και LED φωτιστικά σώματα.

Η σκοτεινή παραπάνω φωτογραφία δείχνει ένα σαφές στενό cockpit και φαρδιά μπροστινά φτερά, ενώ διακρίνονται και τα τριπλά LED φωτιστικά σώματα. Η γωνία του σήματος της Mercedes στη μύτη δείχνει ότι η κλίση του καπό θα βρίσκεται πάνω από την μάσκα, και όχι μέσα σε αυτή, συνδέοντας το Project One όσο πιο κοντά με το μονοθέσιο της F1.

Στο εσωτερικό υπάρχει τιμόνι παρόμοιο με αυτό των μονοθεσίων της F1 με λαμπάκια για καλύτερες αλλαγές, με τον συνολικό σχεδιασμό να δείχνει λιτός, έχοντας δύο ψηφιακές οθόνες.

Η ειδική αυτή κατασκευή, όπως ξέρεις θα αντλεί την τεχνογνωσία που έχει αποκομίσει η εταιρία από την F1. Γι’αυτό θα κινείται από τον υβριδικό 1.600αρη turbo V6 κινητήρα του μονοθεσίου W06, που έτρεχε ο Lewis Hamilton και ο Nico Rosberg το 2015. Αυτός θα έχει θερμοδυναμική απόδοση 43%, και σε σχέση με τον κινητήρα της F1, αυτός του αυτοκινήτου παραγωγής θα έχει νέο στρόφαλο, νέα πιστόνια, και νέο σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης, προσαρμοσμένα στις ανάγκες της καθημερινής χρήσης.

Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, με τον πρώτο (MGU-H) να αποδίδει 107 ίππους έχοντας ως στόχο τη διαρκή ενεργοποίηση των τούρμπο και τον δεύτερο (MGU-K), ο οποίος θα είναι ενσωματωμένος στο στρόφαλο, να αποδίδει 161 άλογα. Εκτός αυτών, θα υπάρχουν δύο ακόμα ανεξάρτητοι ηλεκτροκινητήρες -ένας για κάθε άξονα- παρέχοντας αυτονομία κοντά στα 25 χλμ. Ο 1.600αρης turbo V6 κινητήρας θα δίνει κίνηση στον πίσω άξονα, με τους ηλεκτροκινητήρες να δίνουν κίνηση στους μπροστά τροχούς, κάνοντας έτσι το μοντέλο τετρακίνητο.

Συνολικά, θα παράγει 1.100 άλογα, με τον κόφτη να φτάνει τις 11.000 σ.α.λ., ενώ το ρελαντί θα είναι στις 1.100 σ.α.λ., με τον επικεφαλής της AMG, Tobias Moers, να έχει δηλώσει ότι ο κινητήρας θα έχει προσδόκιμο ζωής περίπου 50.000 χλμ, προτού χρειαστεί ανακατασκευή ή αντικατάσταση. Ο κινητήρας θα συνεργάζεται με ένα κιβώτιο μονού συμπλέκτη 8-σχέσεων.

Ακολούθως, το βάρος των μπαταριών θα φτάνει τα 100 κιλά, ενώ το power unit (μαζί με τους συσσωρευτές ενέργειας) δεν θα ξεπερνά τα 420 κιλά. Προς το παρόν άγνωστο παραμένει το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου, με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες να αναφέρουν ότι το Project One δεν θα ζυγίζει περισσότερα από 1.315 κιλά, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα έχει αναλογία 1 άλογο ανά ίππο.

Το σασί θα είναι monocoque carbon σασί, ενώ από carbon θα είναι κατασκευασμένο και το σώμα του αυτοκινήτου, έτσι ώστε να είναι σε θέση να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2,5 δευτερόλεπτα, τα 0-300 χλμ/ώρα σε 11,8 δευτερόλεπτα (πιο αργά από την Koenigsegg Regera), με την τελική ταχύτητα να είναι μεγαλύτερη από τα τα 350 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με τον Moers το hothatch της Mercedes-AMG ολοκληρώνει έναν γύρο στην θρυλική πίστα σε λιγότερο από τα 7 λεπτά, κάτι που σημαίνει ότι το Project One είναι πάρα πολύ πιθανό να σπάσει τον χρόνο-ρεκόρ της Lamborghini Huracan Perfomante, της McLaren P1 LM.

Το γερμανικό hypercar θα αναπτυχθεί εξ’ολοκλήρου από την AMG, και θα βγει στην παραγωγή σε μόλις 275 αυτοκίνητα (όλα αριστεροτίμονα), με την τιμή του να ανέρχεται στα €2.275.0000 (χωρίς φόρους), και είναι ήδη sold out. Η Mercedes αναφέρει ότι όλα θα έχουν παραδοθεί στους τυχερούς ιδιοκτήτες τους το αργότερο έως τα τέλη του 2020. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως το Project One θα είναι νόμιμο για κίνηση στους δημόσιους δρόμους όλου του πλανήτη μας, εκτός της Κίνας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...