Το αυτόνομο Chevrolet Bolt έτοιμο για μαζική παραγωγή

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Ιούνιο η GM είχε ανακοινώσει πως κατασκεύασε 130 αυτόνομα Bolt EV στο εργοστάσιο Orion Assembly του Μίσιγκαν, που μαζί με τα 50 που είχαν κατασκευαστεί τον Απρίλιο του 2017, δοκιμάζονται σε δημόσιους δρόμους στο Σαν Φρανσίσκο, στην μητροπολιτική περιοχή του Ντιτρόιτ και στο Σκότσντεϊλ της Αριζόνα.

Τώρα, ο Kyle Vogt, CEO και ιδρυτής της Cruise Automation, μια εταιρία που εξαγόρασε η GM το 2016 για 1 δισ. δολάρια, δήλωσε πως η General Motors του είναι έτοιμη να προχωρήσει στη μαζική παραγωγή ενός αυτόνομου οχήματος. Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρία, είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που παράγει με μεθόδους μαζικής παραγωγής αυτόνομα αυτοκίνητα. Τα αυτόνομα Bolt διαθέτουν LiDAR, αισθητήρες και κάμερες προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η αξιοπιστία των αυτόνομων οχημάτων.

Σύμφωνα με τον Vogt, τα αυτόνομα Bolt έχουν εξελιχθεί προκειμένου να μπορεί να περάσει κανονικά στη παραγωγή, έχοντας άνετα καθίσματα, αερόσακους και ζώνες παραμόρφωσης σε περίπτωση ατυχήματος. Επίσης διαθέτει τιμόνι, αλλά και πεντάλ, έτσι ώστε να μπορεί να αναλάβει τον έλεγχο κάποιος επιβάτης σε περίπτωση που υπάρξει κάποια τεχνική δυσλειτουργία.

Το αυτοκίνητο που έχει εξελίξει η Cruise είναι έτοιμο να μπει σε μαζική παραγωγή στο εργοστάσιο Orion της GM στο Michigan, το οποίο έχει τη δυνατότητα παραγωγής 100.000 αυτοκινήτων ετησίως. Αυτό που περιμένει πλέον η GM για να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του αυτόνομου οχήματος είναι η σχετική άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, η οποία διαμορφώνει την περίοδο αυτή τη νομοθεσία σχετικά με τα αυτόνομα αυτοκίνητα. Το μόνο μένει πλέον, είναι το νομοσχέδιο να περάσει και από τη Γερουσία, για να ξεκινήσει η εφαρμογή του.

ΠηγήMedium

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πωλούν τα δεδομένα των οδηγών στις ασφαλιστικές εταιρίες

Τα νέα αυτοκίνητα γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια που έχεις πάει στο παρελθόν και μάλιστα μοιράζονται όλα αυτά τα ευαίσθητα δεδομένα με τις εταιρίες που...
Autoblog.gr