Η Toyota πιστεύει πως το μέλλον της αυτοκίνησης είναι υβριδικό ηλεκτρικό και με κινητήρες υδρογόνου, και έτσι παραμένει προσηλωμένη στην ανάπτυξη τέτοιων αυτοκινήτων, ενώ δηλώνει πως πλέον είναι αρκετά ευέλικτη έτσι ώστε να προσαρμοστεί αναλόγως με τις ανάγκες της αγοράς.

Στο περιθώριο της έκθεσης του Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο του 2018 η Toyota θα ανακοινώσει τη νέα της στρατηγική σε ότι αφορά την ηλεκτροκίνηση, η οποία περιλαμβάνει δεκάδες ηλεκτροκίνητα μοντέλα (υβριδικά, plug-in υβριδικά, ηλεκτρικά) αλλά και με κινητήρες υδρογόνου, τα οποία θα προστεθούν στη γκάμα της ιαπωνικής εταιρίας σε βάθος δεκαετίας.

Η Toyota καθυστέρησε να μπει στον κόσμο των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με το πρώτο να αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2021 και να εξοπλίζεται με solid-state μπαταρίες. Ωστόσο η υβριδική τεχνολογία θα παραμείνει στο επίκεντρο της στρατηγικής της Toyota, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της, Akio Toyota και συμπλήρωσε πως επί του παρόντος δεν σκέφτονται να κατασκευάσουν μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.