Πρόσφατα η Audi ανακοίνωσε πως αλλάζει την ονοματολογία των μοντέλων της, προσθέτοντας δύο επιπλέον νούμερα στο όνομα κάθε μοντέλου της. Η απόφαση της γερμανικής εταιρίας προκάλεσε σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό, μιας και τα νούμερα μπερδεύουν παρά αποσαφηνίζουν την έκδοση του κάθε μοντέλου.

Σήμερα έγινε γνωστό πως η Jaguar Land Rover πήρε την απόφαση να προσθέσει ένα γράμμα και τρία νούμερα σε κάθε μοντέλο της. Συγκεκριμένα το γράμμα “P” από την λέξη “Petrol” μαζί με τον αριθμό των ίππων που παράγει το κάθε βενζινοκίνητο μοντέλο της θα προστεθεί στο πίσω μέρος του. Αντιστοίχως, η ένδειξη “D” από το την λέξη “Diesel” μαζί με τον αριθμό των ίππων που παράγει, θα προστεθεί στο πίσω μέρος κάθε diesel μοντέλου. Τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα θα φορούν το γράμμα “E” μαζί με το νούμερο της ιπποδύναμής τους. Η αλλαγή αυτή θα γίνει σε όλη τη γκάμα των μοντέλων της Jaguar, της Land Rover και της Range Rover.

Στις σχετικές ειδήσεις η Jaguar Land Rover αναπτύσσει μια τεχνολογία η οποία θα μπορεί να προβλέπει τις καιρικές συνθήκες και θα προετοιμάζει έτσι κατάλληλα το αυτοκίνητό της. Σύμφωνα με την πατέντα που κατοχύρωσε πρόσφατα η εταιρία, ένα σύστημα μπορεί να προβλέψει τις καιρικές συνθήκες, αναλύοντας την θερμοκρασία του αέρα, την ατμοσφαιρική πίεση, την υγρασία και το φως του ηλίου, ώστε να προσαρμόσει κατάλληλα το σύστημα μετάδοσης της κίνησης, το ESP και την εσωτερική θερμοκρασία στη καμπίνα.

Τέλος, με την JLR να έχει δεσμευτεί πως κάθε μοντέλο της θα προσφέρεται σε υβριδική, plug-in υβριδική ή αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, αναφορές θέλουν το ανανεωμένο Discovery Sport να αποκτήσει μια υβριδική έκδοση. Αυτή θα κάνει χρήση ενός τρικύλινδρου 1.500αρη κινητήρα και ενός 48-volt ηλεκτροκινητήρα, το ίδιο σύνολο που θα υπάρχει και στο υβριδικό Range Rover Evoque. Το μοντέλο θα μπορεί να κινηθεί για περίπου 50 χλμ αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα του.