GP Μαλαισίας 2017, FP1: «1-2» της RBR στο βρεγμένο

Σχετικά άρθρα

FP1

Απόλυτη κυρίαρχος ήταν η Red Bull Racing στο ξεκίνημα του αγωνιστικού 3ημέρου στο Sepang International Circuit. Η πίστα υποδέχτηκε με βροχή τα μονοθέσια, με αποτέλεσμα να μείνουν ακινητοποιημένα για αρκετή ώρα. Παρ’ όλα αυτά, η Red Bull δεν είχε κανένα πρόβλημα να σημειώσει το «1-2», έχοντας μάλιστα καθαρό προβάδισμα από τους αντιπάλους της. Μετά από αρκετές εναλλαγές, ο Max Verstappen ήταν ταχύτερος από τον Daniel Ricciardo, με τη διαφορά τους να είναι μεγάλη.

Στην τρίτη θέση ο Fernando Alonso, μπροστά από τους Kimi Raikkonen, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Lance Stroll, Pierre Gasly και τον Sergey Sirotkin, ο οποίος πήρε τη θέση του Nico Hulkenberg για το FP1 και έκλεισε την πρώτη δεκάδα. Ας δούμε τα κυριότερα από τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά:

Ο καιρός ήταν βροχερός στην ασιατική πίστα και οι θερμοκρασίες διαμορφώνονταν στους 24°C στον αέρα και τους 27°C στο οδόστρωμα. Το Αυτοκίνητο Ασφαλείας ήταν το πρώτο όχημα που βγήκε από το pit lane, προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο οδηγίσιμη είναι η πίστα, που είχε λιμνάζοντα νερά σε πολλά σημεία, με αποτέλεσμα να έχουμε καθεστώς κόκκινης σημαίας.

Μετά το πέρας των πρώτων 30 λεπτών, οι οδηγοί ήταν ελεύθεροι να βγουν, με τους Alonso, Raikkonen και Vettel να κάνουν την αρχή. Μάλιστα, ο Ισπανός είχε ενσωματωμένο το Halo στην MCL32. Βρόχινα, φυσικά, ελαστικά για όλους τους οδηγούς, χωρίς να πιέζουν τα μονοθέσιά τους, κάνοντας μονάχα έναν αναγνωριστικό γύρο, για να επιστρέψουν στα γκαράζ τους.

Λίγο πριν μπούμε στο τελευταίο μισάωρο, ο Ricciardo έγινε αυτός που ολοκλήρωσε πρώτος γύρο, με την επίδοσή του να είναι στο 1:55.6. Ο Αυστραλός φορούσε τα ενδιάμεσα ελαστικά, τη στιγμή που κι άλλοι οδηγοί έβγαιναν για να κάνουν μερικά περάσματα. Ο Vettel ήταν ταχύτερος στην πρώτη του προσπάθεια, κατεβάζοντας κατά 1,2 δευτερόλεπτα τον χρόνο του πρώην team-mate του.

Η πίστα γινόταν όλο και πιο στεγνή, ενώ οι οδηγοί είχαν καλύτερη αίσθηση και πίεζαν περισσότερο, συνεπώς οι χρόνοι βελτιώνονταν διαρκώς. Ο Ricciardo πήρε ξανά την κορυφή, όντας 1,3 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον Vettel, ωστόσο ο Verstappen σημείωσε την ταχύτερη επίδοση σε όλα τα κομμάτια, με αποτέλεσμα να σταματήσει τα χρονόμετρα στο 1:51.2.

Ο Ricciardo θέλησε να απαντήσει, αλλά ήταν μισό δευτερόλεπτο πιο αργός και αρκέστηκε προσωρινά στη δεύτερη θέση. Ο Αυστραλός έκρυβε κι άλλη ταχύτητα, γράφοντας τελικά τον ταχύτερο χρόνο, αλλά μόλις για 7 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον team-mate του. Η διαφορά των δύο Red Bull από τους υπόλοιπους ήταν χαοτική, αφού ο τρίτος Vettel απείχε 1,3 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο Verstappen.

Στα 20 λεπτά πριν από τη λήξη, μόνο οι Alonso και Massa δεν είχαν σημειώσει χρόνο. Ο πρώτος έπρεπε να βγάλει το Halo από το μονοθέσιό του και ο δεύτερος αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα υδραυλικά της FW40. Εν τω μεταξύ, ο Raikkonen πέρασε στην τρίτη θέση, όσο ο Ricciardo έγινε ο πρώτος που κατεβαίνει το 1:51, ολοκληρώνοντας τον γύρο του σε 1:50.8.

Ο Stroll ήρθε από πίσω για να πάρει την τρίτη θέση, αλλά ο Bottas δεν άργησε να γίνει ταχύτερος. Πιο μπροστά, ο Ricciardo έβρισκε όλο και περισσότερη αυτοπεποίθηση, σπάζοντας το 1:50. Η άτυπη μονομαχία των δύο οδηγών της Red Bull συνεχιζόταν, με τον Verstappen να εκμεταλλεύεται την απουσία του Ricciardo και να περνάει πρώτος, με 1:48.9.

Πέντε λεπτά έμεναν ακόμα και ο Hamilton, που είχε πέσει στην τρίτη θέση, ανέβηκε τρίτος, ωστόσο η διαφορά του από τον δεύτερο Ricciardo ήταν 1,8 δευτερόλεπτα! Ο Alonso ήταν ακόμα πιο γρήγορος, αλλά χωρίς να απειλεί τις Red Bull, που έδειχναν ότι ήταν στη δική τους κατηγορία. Τίποτα δεν συνέβη μέχρι να μηδενιστεί το χρονόμετρο.

Το FP2 θα ξεκινήσει στις 10:00 ώρα Ελλάδας.

Τα highlights

Αποτελέσματα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα