Κατατακτήριες GP Μαλαισίας 2017: Pole για Hamilton, καταστροφή για Vettel

Σχετικά άρθρα

Κατατακτήριες

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εξελίχθηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές του Μαλαισιανού Grand Prix για τον Lewis Hamilton. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας κατέκτησε την 70η pole position της καριέρας του και την ένατη φετινή, ωστόσο τα καλύτερα νέα για τον ίδιο είναι ότι ο Sebastian Vettel θα ξεκινήσει από την τελευταία θέση, αφού δεν κατάφερε να σημειώσει χρόνο, λόγω προβλήματος στο turbo.

Ο Kimi Raikkonen προσπάθησε πολύ, αλλά για 45 χιλιοστά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βρετανό. Τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης κλείδωσε η Red Bull, με τον Max Verstappen να είναι ταχύτερος από τον Daniel Ricciardo. Ο Valtteri Bottas στην πέμπτη θέση, μπροστά από τους Esteban Ocon, Stoffel Vandoorne, Nico Hulkenberg, Sergio Perez και Fernando Alonso που ολοκληρώνει την πρώτη δεκάδα. Ας δούμε πώς εξελίχθηκαν οι κατατακτήριες:

Q1

Η πίστα ήταν στεγνή, ωστόσο στον ουρανό υπήρχαν κάποια σύννεφα. Οι θερμοκρασίες διαμορφώνονταν στους 30°C στον αέρα και τους 46°C στην άσφαλτο. Οι μισοί οδηγοί ξεκίνησαν να γράφουν χρόνους, μεταξύ των οποίων ήταν οι Mercedes και οι Ferrari. Ο Hamilton πέρασε μπροστά, αλλά ο Raikkonen ήταν ένα δέκατο ταχύτερος από τον Βρετανό.

Ο Bottas ήταν τρίτος στην πρώτη του προσπάθεια, με μικρή διαφορά από τον Hamilton, όμως ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας σημείωσε ταχύτερα περάσματα σε όλα τα κομμάτια και έπιασε κορυφή με 1:31.6, έξι δέκατα μακριά από τον δεύτερο Raikkonen. Άσχημα τα πράγματα για τον Vettel, ο οποίος έδειχνε πως έχει ξανά θέμα με τον κινητήρα, αυτή τη φορά με το turbo.

Ο Verstappen μπήκε ανάμεσα στις δύο Mercedes, με την επίδοσή του να είναι τρία δέκατα χειρότερη από αυτή του Hamilton. Ο Ricciardo βρισκόταν στην πέμπτη θέση, με την δράση να έχει μειωθεί πέντε λεπτά πριν από το τέλος. Ο Vettel παρέμενε στο γκαράζ των Ιταλών και όλα έδειχναν ότι δε θα σημειώσει χρόνο και θα αποκλειστεί από τη συνέχεια.

Εκτός από τους εφτά πρώτους οδηγούς, όλοι οι υπόλοιποι βγήκαν με τα πολύ μαλακά για να βελτιώσουν την επίδοσή τους. Ο Massa μετακινήθηκε στην πέμπτη θέση, ο Gasly στην όγδοη θέση, ο Palmer στην ένατη , την ώρα που ο Alonso είχε πέσει στην 15η θέση, περνώντας οριακά στο Q2.

Εκτός έμειναν οι Grosjean, Magnussen, Wehrlein, Ericsson και ο Vettel που δεν σημείωσε χρόνο.

Q2

Υπό τον φόβο πιθανής βροχής, τα μονοθέσια άφησαν γρήγορα τα pits, αυτή τη φορά με τα πολύ μαλακά, καθώς αύριο θα ξεκινήσουν με το ίδιο σετ ελαστικών που θα φορούν όταν σημειώσουν το ταχύτερό τους πέρασμα εδώ. Ο Bottas ήταν αυτός που έγραψε πρώτος πέρασμα, με 1:31.2, αλλά ο Hamilton ήταν σχεδόν τρία δέκατα ταχύτερος από τον team-mate του.

Ο Raikkonen έμεινε να σηκώσει το βάρος για τη Ferrari και έπιασε κορυφή, όντας λίγο πιο γρήγορος από τον Hamilton. Ο Verstappen κινήθηκε, επίσης, γρήγορα και μπήκε ανάμεσα στους δύο Πρωταθλητές, όταν ο Ricciardo δεν ήταν όσο γρήγορος θα ήθελε, όπως δήλωνε και η πέμπτη θέση. Ο Ocon ήταν πίσω από τον Αυστραλό και ο Hulkenberg στην γνώριμή του έβδομη θέση.

Έξι λεπτά είχαν απομείνει και ο Alonso μπήκε στην δεκάδα, όπως και ο Palmer. Κανένας οδηγός στην πίστα, κάτι που θα άλλαζε άρδην στην συνέχεια. Μόνο οι Raikkonen και Verstappen βγήκαν από τα μονοθέσιά τους· όλοι οι υπόλοιποι πιλότοι έβαλαν νέα ελαστικά και βγήκαν για νέους ταχύτερους γύρους.

Τόσο ο Hamilton όσο και ο Bottas θέλησαν να κινηθούν γρήγορα. Ο Φινλανδός είδε το όνομά του στην κορυφή, όμως ο Βρετανός παρέμεινε στην τέταρτη θέση, βελτιώνοντας ελαφρώς τον χρόνο του. Ο Ocon πήρε την έβδομη θέση από τον Hulkenberg και οι δύο McLaren βρισκόταν στην δεκάδα, κάτι που αποτελούσε στόχο για τους Βρετανούς.

Από τη συνέχεια αποκλείστηκαν οι Massa, Palmer, Stroll, Sainz και Gasly.

Q3

Hamilton, Raikkonen και Bottas ήταν από τους πρώτους που βγήκαν, με τους υπόλοιπους να ακολουθούν γρήγορα, αν και ο Hulkenberg επέλεγε να παραμείνει λίγο ακόμα στο γαλλικό γκαράζ. Ο Hamilton ήταν με διαφορά ταχύτερος, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:30.0, μια εκπληκτική επίδοση. Ο Raikkonen ήταν κάτι περισσότερο από δύο δέκατα πιο αργός και ο Ricciardo ήταν αδύνατο να απειλήσει τον Βρετανό.

Ο Bottas βρισκόταν στην πέμπτη θέση, εννιά δέκατα μακριά από την κορυφή. Perez και Ocon ακολουθούσαν, μπροστά από τις δύο McLaren, τη στιγμή που ο Hulkenberg δεν είχε γράψει γύρο. Όλοι στα pits για να βάλουν φρέσκα ελαστικά και να τα δώσουν όλα για την τελευταία τους προσπάθεια.

Στα δύο λεπτά πριν το τέλος, και τα δέκα μονοθέσια γυρνούσαν. Ο Hamilton δεν βελτίωσε την επίδοσή του, εν αντιθέσει με τον Raikkonen, αλλά ο Φινλανδός δεν κατάφερε για πολύ λίγο να κλέψει την pole από τον Βρετανό. Ο Verstappen πήρε την τρίτη θέση, μπροστά από τον Ricciardo, με τον Bottas να είναι σημαντικά πιο αργός και να ξεκινάει πέμπτος.

Εξαιρετικοί οι Ocon και Vandoorne που θα ξεκινήσουν μπροστά από τους team-mates τους. Hulkenberg, Perez και Alonso συμπληρώνουν την δεκάδα.

Ο αυριανός αγώνας θα ξεκινήσει στις 10:00 ώρα Ελλάδας.

Αποτελέσματα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα