Η Nissan παρουσίασε το “Nissan Futures 3.0” στο Όσλο της Νορβηγίας, το πλάνο της με το οποίο ανακοίνωσε το ηλεκτρικό της μέλλον στην Ευρώπη και όχι μόνο. Εκεί παρουσίασε το νέο Leaf αλλά και το νέο e-NV200 που προσφέρει αυτονομία 280 χλμ, το σύστημα ημιαυτόνομου συστήματος ProPilot.

Η εταιρία δεσμεύεται να κατασκευάσει 1.000 ταχυφορτιστές σε όλη την Ευρώπη μέσα στους επόμενους 18 μήνες, ενώ αποκάλυψε και τη νέα σειρά ταχυφορτιστών για οικιακή εγκατάσταση, με την έκδοση των 22 kW να μπορεί να φορτίσει πλήρως το Leaf μέσα σε μόλις 2 ώρες. Επίσης παρουσιάζει το xStorage, έναν φορτιστή/συσσωρευτή που επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να πουλά την ηλεκτρική ενέργεια των μπαταριών του ηλεκτρικού του μοντέλου, στο δίκτυο ρεύματος, όταν δεν την χρειάζεται, αποκομίζοντας κέρδος. Το xStorage μπορεί να συλλέξει ενέργεια και από φωτοβολταϊκά. Αρχικά το σύστημα θα δοκιμαστεί στη Δανία από στην Αγγλία, με την Nissan να αναμένεται 100.000 πωλήσεις του xStorage στην Ευρώπη μέχρι τα τέλη του 2020.

Η Nissan αναφέρει πως από τις επίπεδες οθόνες έως τα smartphones, και από τις λύσεις αποθήκευσης ενέργειας για οικιακή χρήση έως τα έξυπνα αυτοκίνητα, ο κόσμος χρειάζεται τον ηλεκτρισμό. Παρόλα αυτά, περίπου 1,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν χωρίς πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια, κάτι που όλοι μας θεωρούμε δεδομένο. Για αυτό, η διάσημη ηθοποιός Margot Robbie συνεργάζεται με τη Nissan , προκειμένου να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός φωτεινότερου, “ηλεκτρικού” μέλλοντος για όλους.

Κατά την πραγματοποίηση της τρίτης ξεχωριστής εκδήλωσης Nissan Futures στο Όσλο της Νορβηγίας, η Margot ανήγγειλε τρία νέα πιλοτικά προγράμματα βιωσιμότητας που στοχεύουν στην αξιοποίηση των δεξιοτήτων, της εφευρετικότητας και της εμπειρίας του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της Nissan. Τα προγράμματα αυτά, στοχεύουν στους ζωτικούς τομείς της πρόσβασης στην ενέργεια και της ανακούφισης από καταστροφές.

Τα τρία προγράμματα αειφορίας της Nissan θα επικεντρωθούν σε κοινότητες που έχουν αποδεδειγμένη ανάγκη. Για τον λόγο αυτό, θα γίνει αξιοποίηση της ισχύος των μπαταριών των ηλεκτροκίνητων οχημάτων με τους εξής τρόπους :

– Ένα νέο σύστημα μικρο-δικτύων στην υποσαχάρια Αφρική, θα παρέχει μια βιώσιμη πηγή ενέργειας για τις τοπικές κοινότητες. Με τον τρόπο αυτό, οι κάτοικοί τους, θα έχουν καλύτερη πρόσβαση σε βασικές ανάγκες. όπως η εκπαίδευση και η υγειονομική περίθαλψη.

– Συνεργασία με δημοτικές αρχές στην Ευρώπη, για την εγκατάσταση του οικοσυστήματος των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Nissan. Αυτό θα περιλαμβάνει τον εξοπλισμό ενός συμπλέγματος κατοικιών με ένα σύστημα ηλιακής ενέργειας, όπως και με το Nissan xStorage, την τεχνολογία οχήματος-πλέγματος της φίρμας, αλλά και με ορισμένα νέα Nissan Leaf για κοινή χρήση.

– Συνεργασία με οργανισμούς σε περιοχές που είναι πιθανότερο να επηρεαστούν από φυσικές καταστροφές, προκειμένου να βρεθούν τρόποι με τους οποίους μπορούν να βοηθήσουν οι άνθρωποι και οι τεχνολογίες της Nissan. Για παράδειγμα, ένα φορτηγό Nissan e-NV200 εξοπλισμένο με συστοιχίες μπαταριών θα χρησιμοποιηθεί ως κινητή, βιώσιμη εφεδρική πηγή ενέργειας για να διατηρήσει τη ομαλότητα στην ζωή των κατοίκων, σε περίπτωση μείζονος διακοπής ρεύματος.

Κάθε ένα από τα παραπάνω έργα θα δοκιμαστεί το 2018 και θα αξιολογηθεί προσεκτικά καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους. Όπου αποδειχθεί ότι η εφαρμογή ήταν επιτυχής, η Nissan θα προσπαθήσει να διευρύνει περαιτέρω τις δυνατότητες αυτού του προγράμματος.

Nissan unveils electric ecosystem at Nissan Futures 3.0

Ο Gareth Dunsmore, Διευθυντής Ηλεκτρικών Οχημάτων της Nissan Europe, δήλωσε:

Με έναν ταχέως αυξανόμενο, αστικοποιημένο παγκόσμιο πληθυσμό, προβλήματα όπως η πρόσβαση στην ενέργεια, η κλιματική αλλαγή και η κακή ποιότητα του αέρα, κινδυνεύουν να επιδεινωθούν παρά να εξομαλυνθούν. Είναι υπέροχο να έχουμε κάποιον με το πάθος και το προφίλ της Margot , που θα μας βοηθήσει να ξεκινήσουμε να προσφέρουμε στους ανθρώπους ενέργεια και κινητικότητα, με βιώσιμο και δίκαιο τρόπο.