Από τα μέσα του καλοκαιριού η Aston Martin προσφέρει την DB11 και με τον V8 Biturbo 4,0-λίτρων κινητήρα της AMG. Αυτός τοποθετείται κάτω από τον V12 5,2-λίτρων και αποδίδει 510 άλογα με 695 Nm ροπής, όντας 98 άλογα πιο αδύναμος σε σχέση με τον V12, αλλά παράγει σχεδόν την ίδια ροπή (700 Nm ο V12).

Μετά τα πρώτα reviews της “μικρής” DB11 έχει γίνει αισθητό ότι ο ήχος του κινητήρα είναι διαφορετικός από αυτόν που παράγεται στα μοντέλα της Mercedes που τον φοράνε, και αυτό συμβαίνει γιατί η Aston Martin έχει τοποθετήσει δική της χαρτογράφηση στον κινητήρα, έτσι ώστε οι επιδόσεις και ο ήχος να καλύπτουν τα δικά της στάνταρ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής στρατηγικής παγκόσμιων πωλήσεων της Aston Martin, Simon Croft, ο γερμανικός κινητήρας παράγει τον κύριο “θόρυβο” σε πολύ χαμηλές συχνότητες, καθιστώντας τον κινητήρα βαρέως μπάσου. Αυτό δεν είναι χαρακτηριστικό των Aston Martin, γι’αυτό ανέβασαν τις συχνότητες.

Πώς; Οι μηχανικοί της βρετανικής εταιρίας πέρασαν σημαντικό χρονικό διάστημα φτιάχνοντας έτσι τα εξαρτήματα της εισαγωγής και της εξάτμισης του κινητήρα, ώστε αυτός να βγάλει ουρλιαχτό, και λιγότερο μπάσο, με τον Croft να λέει:

Αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο εισέρχεται ο αέρας, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο εξέρχονται τα καυσαέρια, αλλάζοντας το σύστημα διαχείρισης του κινητήρα, αλλάζοντας την πρόοδο του γκαζιού, αυτά μας δίνουν ένα χαρακτήρα Aston, και όχι τον χαρακτήρα AMG.