Το Porsche Mission E δοκιμάζεται με ένα τροποποιημένο σώμα της Panamera

Σχετικά άρθρα

Η Porsche συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης του Mission E και το συγκεκριμένο μουλάρι δοκιμών φορά ένα τροποποιημένο σώμα της Panamera.

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο επιδόσεων της γερμανικής εταιρίας θα βγει στην αγορά το 2020 και σύμφωνα με την Porsche, θα είναι “κάτι το ιδιαίτερο, μια πραγματική Porsche, κάτι εντελώς διαφορετικό από τους αντιπάλους του, και ικανότερο από τα μοντέλα της Tesla, διαθέτοντας την τεχνολογία του 919 Hybrid.

Παρότι για την ώρα δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, το πρωτότυπο Mission E φορούσε δύο ηλεκτροκινητήρες που απέδιδαν 600 άλογα, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 3,5 δευτερόλεπτα, έχοντας αυτονομία μεγαλύτερη των 500 χλμ, με το 80% των μπαταριών να φορτίζει μέσα σε 15 λεπτά με χρήση ταχυφορτιστή και να του δίνει αυτονομία 400 χλμ.

Σύμφωνα με τον CEO της Porsche, Oliver Blume, η εταιρία θα κρατήσει σχεδόν απαράλλαχτη την έκδοση παραγωγής του Mission E concept. O Blume δήλωσε πως η εξωτερική σχεδίαση του ηλεκτρικού της μοντέλου θα είναι “πολύ παρόμοια” με αυτή του πρωτότυπου, με τις πόρτες να ανοίγουν προς τα πάνω.

Η έκδοση παραγωγής του Mission E θα προσφέρεται σε πολλές εκδόσεις, με διαφορετικές ιπποδυνάμεις και με εντυπωσιακή αυτονομία, υποστηρίζοντας ταχυφόρτιση, όπως είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Oliver Blume.

Συμπλήρωσε πως η Porsche θα προσφέρει αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 4 στο αυτοκίνητο ενώ θα υποστηρίζει over-the-air αναβαθμίσεις, όπως κάνει η Tesla στα μοντέλα της, ενώ θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες του Mission E να εγκαθιστούν και αναβαθμίσεις που θα βελτιώνουν την απόδοση, αυξάνοντας πχ. την απόδοση από τα 400 στα 450 άλογα.

Το μοντέλο που θα τεθεί απέναντι από το Tesla Model S, θα βγει στην αγορά προς τα τέλη της δεκαετίας, έχει κωδική ονομασία J1 και θα κατασκευαστεί πάνω σε μια νέα πλατφόρμα που αναπτύσσει η εταιρία. Η Porsche για την κατασκευή του αυτοκινήτου ανακοίνωσε την πρόσληψη 1.400 ανθρώπων, ενώ έχει βάλει ως στόχο να πουλά 20.000 Mission E κάθε χρόνο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Porsche έδωσε το video της Taycan Turbo GT που διέλυσε το ρεκόρ της Tesla στο Nurburgring

Στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας η Porsche παρουσίασε την πιο πιο ακραία έκδοση της Taycan, την Turbo GT, και σήμερα η γερμανική εταιρία δημοσίευσε...

Porsche: Το καλοκαίρι η παρουσίαση της υβριδικής 911

Το Νοέμβριο του 2018, η Porsche αποκάλυψε την όγδοη γενιά της 911 (992), με τη γερμανική εταιρία να ετοιμάζει την ανανεωμένη έκδοση του θρυλικού...

Techart GTstreet R Touring. Μια 911 Turbo S με 800 άλογα

Η Techart παρουσίασε το GTstreet R Touring πακέτο για την Porsche 911 Turbo S. Εξωτερικά δαθέτει νέο bodykit αποτελούμενο από περισσότερα από 40 εξαρτμήματα,...
Autoblog.gr