H GM εξαγόρασε την Strobe, ετοιμάζει σπορ coupe ηλεκτρικό μοντέλο

Σχετικά άρθρα

Η General Motors ανακοίνωσε πως προχώρησε στην εξαγορά της Strobe, μιας startup εταιρίας που εξειδικεύεται σε τεχνολογίες LiDAR. Η General Motors δεν ανακοίνωσε το ποσό που έδωσε για την αγορά της Strobe, αλλά οι 11 υπάλληλοι της θα μπουν στην εταιρεία.

H τεχνολογία της Strobe θα βελτιώσει τα κόστη και τις ικανότητες για τα οχήματα μας, ώστε να μπορέσουμε πιο γρήγορα να ολοκληρώσουμε το όραμα μας να χρησιμοποιήσουμε οχήματα χωρίς οδηγό

ανέφερε ο Kyle Vogt, CEO του τμήματος αυτοματοποίησης της GM, της Cruise Automation, την οποία η GM αγόρασε για ένα δισ. δολάρια το 2016.

Η τεχνολογία LiDAR, παρότι ακριβή, θεωρείται “κλειδί”» για το μέλλον των αυτόνομων αυτοκινήτων. Ο μεγαλύτερος προμηθευτής της τεχνολογίας στον κλάδο είναι η εταιρεία της Silicon Valley, η Velodyne, η οποία τον Αύγουστο του 2016 έλαβε 150 εκατ. ευρώ από τη Ford και τον κινεζικό γίγαντα της Baidu, ο οποίος επίσης ασχολείται με τη τεχνολογία αυτόνομων οχημάτων.

Στις σχετικές ειδήσεις, ανάμεσα στα 20 νέα ηλεκτρικά οχήματα που ετοιμάζει η General Motors μέχρι το 2023, θα βρίσκεται και ένα σπορ διθέσιο μοντέλο. Πολλές λεπτομέρειες δεν υπάρχουν γι’αυτό, εκτός του ότι θα είναι διθέσιο, θα έχει μακρύ καπό, αεροτομή και sharkfin κεραία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...