Marchionne: Η Ferrari σκέφτεται σοβαρά ένα SUV

Σχετικά άρθρα

Οι αναφορές βγήκαν πέρα για πέρα αληθινές και ο Sergio Marchionne ανακοίνωσε σήμερα πως η Ferrari σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να κατασκευάσει ένα SUV. Ο ισχυρός άνδρας της Ferrari και της FCA δήλωσε πως η τελική απόφαση για το αν το SUV θα περάσει στη παραγωγή θα παρθεί σε 2,5 χρόνια από τώρα, με τον Marchionne να χαρακτηρίζει το μοντέλο ως FUV που θα μπορούσε να προέρχονται από τα αρχικά των λέξεων Ferrari Utility Vehicle ή Fast Utility Vehicle.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Marchionne είχε δηλώσει παλαιότερα πως η Ferrari θα κατασκευάσει ένα SUV μόνο πάνω από το πτώμα του. Οι καιροί ωστόσο αλλάζουν και οι αναφορές θέλουν το crossover της Ferrari να βασίζεται στην πλατφόρμα της GTC4 Lusso, να είναι τετρακίνητο, ενώ θα υπάρχει και μια υβριδική επιλογή κινητήρα. Το SUV θα μπορούσε να κάνει 2.000 με 3.000 πωλήσεις ετησίως, ενώ θα διπλασίαζε τα κέρδη της ιταλικής εταιρίας μέχρι το 2022, μιας και η Ferrari με αυτό, θα φτάσει στο ανώτατο όριο ετήσιας παραγωγής, που έχει οριστεί στις 10.000 μονάδες.

Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες, το FUV με κωδική ονομασία F16X, θα παρουσιαστεί το 2021, με την εταιρία να προσπαθήσει να το προμοτάρει ως μια νέα κατηγορία της αγοράς, και όχι ως ένα άλλο high-end SUV. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι σχεδιαστές μελετούν τρόπους να εξασφαλίσουν ότι έχει την εμφάνιση που θα πρέπει να έχει μια Ferrari, με τις πίσω πόρτες να μην εμφανείς, καθώς θα διαθέτουν έναν ειδικό έξυπνο κρυφό μηχανισμό.

Αν ποτέ το FUV δει το πράσινο φως της παραγωγής, θα είναι πιο ακριβό από την GTC4Lusso και θα τεθεί απέναντι στα Lamborghini Urus, Rolls-Royce Cullinan και Aston Martin DBX.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Marchionne τόνισε πως δεν υπάρχει πιθανότητα η FCA να πουλήσει την Jeep.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...