Οι μηχανικοί που εργάζονται σε ομάδες της Formula 1 δεν προσπαθούν μόνο να κάνουν ταχύτερα τα μονοθέσια εντός πίστας, αλλά και να βελτιώσουν την καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα που έχουμε δει στο παρελθόν, κυρίως από τις McLaren και Williams, με την ομάδα του Grove να έχει κατασκευάσει ουσιαστικά μια κάψουλα για τα νεογέννητα μωρά.

Η συγκεκριμένη κάψουλα ή αν θέλεις θάλαμος σχεδιάστηκε από την Williams Advanced Engineering, σε συνεργασία με την Advanced Healthcare Technology. Ονομάζεται Babypod 20, είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα και φροντίζει για την ασφαλή μεταφορά των νεογνών μέσα στο ασθενοφόρο. Αντέχει μέχρι 20G, κρατώντας σταθερά ελεγχόμενη τη θερμοκρασία για το μωρό.

Σύμφωνα με έρευνα του Neonatal Transport Group, από τον Ιούνιο το 2016 μέχρι τον Ιούνιο του 2017, έγινε μεταφορά 7.938 νεογνών. Η μεταφορά έκτακτης ανάγκης για τα μωρά δεν είναι εύκολη υπόθεση, αφού απαιτεί μεγάλους θαλάμους με συνεχή παροχή ενέργειας από το όχημα. Η λύση της Williams αναμένεται να αλλάξει τα έως τώρα δεδομένα. Ο Paul McNamara, Τεχνικός Διευθυντής της Williams Advanced Engineering, δήλωσε σχετικά:

Αυτή η πρόκληση, δηλαδή να προσφέρουμε μια ελαφριά και δυνατή κάψουλα για να μεταφέρουμε τα βρέφη είναι απολύτως ίδια πρόκληση όταν προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το ίδιο ακριβώς για το σασί των μονοθεσίων της Formula 1. Πρέπει να είναι δυνατή ελαφριά και εξαιρετικά ανθεκτική στις συγκρούσεις.

Τον πρώτο χρόνο, η Williams θα μπορέσει να κατασκευάσει κοντά στα 500 κομμάτια.