Η Ford έχοντας βρει την αιτία που 1,4 εκατομμύρια Explorer γέμιζαν με μονοξείδιο του άνθρακα στη καμπίνα, ανακοίνωσε πως θα τα επιδιορθώσει δωρεάν. Η Ford δεν αναφέρει τη συγκεκριμένη καμπάνια ως ανάκληση, αλλά ως μια κίνηση που ανταποκρίνεται στις ανησυχίες των πελατών της, μιας και δεν υπάρχει κυβερνητικό πρότυπο που να ορίζει τα επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου.

Η Ford θα επαναπρογραμματίσει το λογισμικό του κλιματισμού προκειμένου να μπαίνει περισσότερος φρέσκος αέρας στη καμπίνα, θα αντικαταστήσει τις βαλβίδες αποστράγγισης των πορτών, ενώ θα επιθεωρήσει και τη στεγανοποίηση του πίσω μέρους του οχήματος. Από τα 1,4 εκατομμύρια Explorer παραγωγής 2011-2017 που επηρεάζονται, τα 1,3 βρίσκονται στις ΗΠΑ και τα υπόλοιπα 100.000 στον Καναδά και στο Μεξικό.

Η NHTSA είχε δεχτεί περισσότερες από 2.700 καταγγελίες για το συγκεκριμένο πρόβλημα, υπήρχαν 3 ατυχήματα που σχετίζονται με αυτό, ενώ 41 άνθρωποι τραυματίστηκαν επειδή εισέπνευσαν μονοξείδιο του άνθρακα που προκάλεσε αυξημένη συγκέντρωση στο αίμα τους