Μια νέα κατηγορία μοντέλων φαίνεται ότι ετοιμάζουν η Jaguar και η Land Rover, καθώς εκτός από τις SVR εκδόσεις βρετανική πηγή αναφέρει ότι οι δύο εταιρίες θα βγάλουν στο κοντινό μέλλον και SVX μοντέλα.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Land Rover, Gerry McGovern, υπαινίχθηκε ότι η νέα γενιά του Defender, που θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή ως πρωτότυπο μέσα στο 2018, έτσι ώστε να κυκλοφορήσει η έκδοση παραγωγής του το 2019, θα αποκτήσει και αυτή τις SVX τροποποιήσεις. Πιο συγκεκριμένα το SVX σήμα θα είναι κατάλληλο για την οικογένεια Discovery και αναμφισβήτητα για το Defender. Το τελευταίο θα θεωρείται ως το απόλυτο μηχάνημα ικανοτήτων, με το Discovery να είναι εξίσου ικανό. Αντιθέτως, δεν θα δούμε ένα Range Rover SVX.

Από την άλλη, ο Ian Callum έχει επιβεβαιώσει ότι οι SVX εκδόσεις θα έχουν νόημα και για την Jaguar, λέγοντας:

Δεν μιλάμε πολύ για την ικανότητα των αυτοκινήτων μας [εκτός δρόμου], επειδή αυτά επικεντρώνονται για χρήση στον δρόμο. Αλλά θα μπορούσαν να έχουν αυτή την ικανότητα, καθώς έχουμε την τεχνολογία στην ομάδα. Βλέπω την ευκαιρία – έτσι αν η Land Rover μπορεί να κάνει SVR εκδόσεις, εμείς μπορούμε να κάνουμε SVX.