Η Jaguar έχει πάει το XE SV Project 8 στο Nurburgring, προκειμένου να επιχειρήσει να κάνει νέο ρεκόρ τετράπορτου μοντέλου. Σήμερα το ρεκόρ το κατέχει η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio με 7 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα, με την Jaguar να θέλει να πετύχει το ρεκόρ, πριν ξεκινήσει τις παραδόσεις του μοντέλου.

Μόλις 300 XE SV Project 8 θα κατασκευάσει το τμήμα SVO (Special Vehicle Operations). Κάτω από το καπό της κρύβεται ο κομπρεσοράτος V8 5,0-λίτρων κινητήρας απόδοσης 600 ίππων με 700 Nm ροπής, που καθιστούν το σεντάν το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής της Jaguar όλων των εποχών. Το τετρακίνητο αυτοκίνητο μπορεί να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 322 χλμ/ώρα, με τον κινητήρα να συνδυάζεται με το 8-τάχυτο Quickshift κιβώτιο.

Με βελτιωμένο σύστημα ψύξης, το αυτοκίνητο μπορεί να εφοδιαστεί και με το Track πακέτο που όπως καταλαβαίνεις απευθύνεται για εκείνους που τους αρέσουν τα track days. Κανονικά υπάρχουν τέσσερα καθίσματα, αλλά με το Track πακέτο τα πίσω αφαιρούνται για χάρη του roll cage, ενώ τα μπροστά δίνουν τη θέση τους σε αγωνιστικά bucket με ζώνες τεσσάρων σημείων.

Έχει ρυθμιζόμενη ανάρτηση που μειώνει την απόσταση από έδαφος κατά 15 mm, Dynamics έξυπνο σύστημα μετάδοσης, ηλεκτρονικό ενεργό διαφορικό, σύστημα ψύξης λαδιού, carbon κεραμικά φρένα, προφυλακτήρες από carbon, καπό από carbon, μεγάλο διαχύτη, επίπεδο πάτωμα, με τα μετατρόχια να αυξάνονται κατά 19 mm μπροστά και κατά 55 mm πίσω. Οι ζάντες είναι διαστάσεων 20″ με την πίσω αεροτομή να έχει δύο διαφορετικές ρυθμίσεις, ενώ και το μπροστά splitter είναι ρυθμιζόμενο. Η Jaguar υποστηρίζει πως όλες οι αεροδυναμικές τροποποιήσεις που έχει κάνει στο σώμα του αυτοκινήτου, το κάνουν να παράγει 122 κιλά κάθετης δύναμης στα 300 χλμ/ώρα.