Το τρίτο τρίμηνο του 2017 ήταν πετυχημένο για την Fiat Chrysler, σε αντίθεση με την GM, η οποία παρουσίασε ζημιές. Συγκεκριμένα, η GM που είδε σήμερα την μετοχή της να αυξάνεται κατά 3%, ανακοίνωσε πως οι ζημιές για το τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 2,98 δισ. δολάρια ή 2,03 δολάρια ανά μετοχή, σε σχέση με τα κέρδη των 2,77 δισ. δολαρίων ή 1,76 δολαρίων ανά μετοχή στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Η πώληση της Opel στην Peugeot, ήταν η αιτία που η GM κατέγραψε ζημιές το τρίτο τρίμηνο του 2017. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,32 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 1,11 δολάρια. Τα έσοδα υποχώρησαν στα 33,62 δισ. δολάρια από τα 38,89 δισ. δολάρια πέρυσι, αλλά υψηλότερα από τα 32,18 δισ. δολάρια που ήταν οι εκτιμήσεις. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο όγκος χονδρικής πώλησης υποχώρησε 265 στα 268.000 οχήματα εξαιτίας της προγραμματισμένης περικοπής των δραστηριοτήτων της Βόρειας Αμερικής.

Η FCA από την μεριά της ξεπέρασε τις προβλέψεις κατά το τρίτο τρίμηνο. Σύμφωνα με τα οικονομικά της αποτελέσματα η Fiat Chrysler Automobiles (FCA), είδε τα καθαρά κέρδη του τρίτου τριμήνου της να σημειώνουν μεγαλύτερη από το αναμενόμενο αύξηση της τάξης του 50%, με αποτέλεσμα οι μετοχές της να κινηθούν ανοδικά 3%.

Η εταιρεία που αποτελεί την έβδομη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο ανακοίνωσε χαμηλότερο χρέος από ότι προέβλεπαν αναλυτές. Τα κέρδη της για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου έφτασαν τα 910 εκατ. ευρώ, από 606 εκατ. ευρώ την περασμένη χρονιά. Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) για την περίοδο αυξήθηκαν κατά 17%, ενώ τα έσοδα μειώθηκαν κατά 2% στα 26,4 δισ. ευρώ.