Μάχη με τις Ferrari και Red Bull περιμένει η Mercedes στο Μεξικό

Σχετικά άρθρα

Πριν από τον αγώνα του Austin, η Ferrari είχε το θεωρητικό προβάδισμα έναντι της Mercedes. Η πράξη, όμως, ήταν διαφορετική, αφού ο Lewis Hamilton ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος όλο το 3ήμερο, φτάνοντας με αρκετή ευκολία στη νίκη. Αύριο τα μονοθέσια θα πατήσουν ξανά πίστα για το Μεξικανικό Grand Prix, με τη Scuderia να έχει και πάλι ένα θεωρητικό πλεονέκτημα έναντι της γερμανικής ομάδας.

Τα 2.200+ μέτρα κάνουν τον αέρα πάνω από 20% πιο αραιό, έτσι τα μονοθέσια θα τρέξουν με τη μεγαλύτερη δυνατή κάθετη δύναμη, κάτι που ευνοεί τη Ferrari, η οποία έχει δείξει πως είναι πολύ δυνατή όταν τα μονοθέσια έχουν τις μεγαλύτερες κλήσεις στις πτέρυγες. Αυτό κάνει τον Toto Wolff να περιμένει μια σκληρή μάχη με την ιταλική ομάδα και τη Red Bull, αφού και οι Αυστριακοί έχουν αποδείξει ότι είναι γρήγοροι σε τέτοιες συνθήκες.

Είναι μια ασυνήθιστη πίστα, όπου τα μονοθέσια τρέχουν με τη μέγιστη δυνατή ιπποδύναμη, λόγω του μεγάλου υψόμετρου. Κάποια από τα προβλήματά μας έχουν εμφανιστεί όταν τα μονοθέσια έτρεχαν με τη μέγιστη δυνατή κάθετη δύναμη, έτσι περιμένουμε μια κλειστή μάχη με τη Ferrari και τη Red Bull.

Πριν από πέντε ημέρες, η Mercedes κατέκτησε και μαθηματικά το τέταρτο πρωτάθλημα στους κατασκευαστές, αλλά τα πράγματα δεν έχουν τελειώσει στους οδηγούς. Σίγουρα, το γεγονός πως ο Hamilton θέλει μόλις εννιά βαθμούς για να στεφθεί πρωταθλητής κάνει εύκολα τα πράγματα για τον Βρετανό, αλλά το αφεντικό της Mercedes υπογραμμίζει πως στόχος για τους τελευταίους τρεις αγώνες είναι μόνο η νίκη.

Παρόλο που ο τίτλος των κατασκευαστών είναι ασφαλής, είμαστε μόνο στα μισά για να πετύχουμε τους φετινούς μας στόχους. Όταν θέταμε τους στόχους μας στο ξεκίνημα της σεζόν, θέλαμε να γίνουμε η μοναδική ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο των οδηγών και των κατασκευαστών σε μια σημαντική αλλαγή των κανονισμών.

Τώρα πρέπει να ολοκληρώσουμε αυτή τη δουλειά με τον Lewis, ο οποίος βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή θέση για τους εναπομείναντες τρεις αγώνες. Ξέρουμε πως όλα μπορούν να συμβούν σε αυτό το άθλημα και πως οι πίνακες μπορούν να αναποδογυρίσουν πολύ γρήγορα. Οπότε, δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω στην προσοχή μας για τη λεπτομέρεια στους τελευταίους αγώνες. Θα αγωνιστούμε για τη νίκη.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Φήμες θέλουν την Mercedes να υπέγραψε με τον Carlos Sainz

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta dello Sport η Mercedes επέλεξε τον Carlos Sainz ως αντικαταστάτη του Lewis Hamilton, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, με τον...