Το Autodromo Hermanos Rodriguez είναι μια πίστα που στη θεωρία ευνοεί μονοθέσια όπως η RB13. Οι απαιτήσεις από τον κινητήρα δεν είναι υψηλές, ενώ οι μηχανικοί επιλέγουν τη μέγιστη κάθετη δύναμη, προκειμένου να αντισταθμίσουν τον αραιό αέρα, αφού τα μονοθέσια τρέχουν πάνω από τα 2.200 μέτρα.

Χθες, ο Daniel Ricciardo σημείωσε τον ταχύτερο γύρο στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά, δείχνοντας ότι πράγματι η RB13 είναι ανταγωνιστική. Όπως μαρτυρά, όμως, και ο πίνακας των ταχύτερος γύρων, οι διαφορές είναι μικρές, κάτι που κάνει τον Αυστραλό να περιμένει μια κλειστή μάχη με τη Mercedes και τη Ferrari, τονίζοντας ότι θα πρέπει να γίνουν ακόμα ταχύτεροι, διότι η W08 πάντα εμφανίζεται λίγο πιο δυνατή στις κατατακτήριες.

Μπορούμε να γίνουμε λίγο καλύτεροι απ’ αυτό που νιώθω. Ξέρω ότι μπορούμε να βελτιώσουμε πράγματα μέσα από το set-up. Μέχρι στιγμής, δείχνει εντάξει. Θα είναι μια πολύ κλειστή μάχη σε αυτούς τους τρεις τελευταίους αγώνες, μια κλειστή μάχη μεταξύ των τριών κορυφαίων ομάδων.

Ξέρουμε ότι η Mercedes πάντα βρίσκει λίγο περισσότερο το Σάββατο, οπότε πρέπει να βρούμε μερικά δέκατα για να παλέψουμε μαζί τους στις κατατακτήριες. Την Κυριακή θα είναι πραγματικά κλειστή η μάχη. Η Παρασκευή ήταν μια καλή μέχρι, οπότε θα προσπαθήσουμε να το κρατήσουμε αυτό για το υπόλοιπο του 3ημέρου.

Χθες, οι θερμοκρασία στην άσφαλτο ξεπέρασε τους 45°C βαθμούς, κάτι που θεωρητικά αυξάνει την πρόσφυση στην πίστα. Βέβαια, αυτό δεν φάνηκε ιδιαίτερα, αφού πολλοί οδηγοί είχαν τις στιγμές τους, δείχνοντας πως η οδήγηση δεν είναι εύκολη.

Έχει ζέστη, η πίστα είναι ζεστή, αλλά η επιφάνεια έχει χαμηλή πρόσφυση, οπότε δεν είναι εύκολο. Καταφέραμε να βρούμε ένα καλό set-up με το μονοθέσιο, τη θερμοκρασία των ελαστικών και όλα αυτά, αλλά δε σημαίνει ότι θα είναι εύκολο για το υπόλοιπο του 3ημέρου.