Στα τέλη καλοκαιριού, η Formula 1 είχε ανακοινώσει ότι από το Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο θα διεξαχθεί ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα videogame, το Formula 1 eSports Series. Η νέα σειρά eSports είναι μια συνεργασία της Formula One, της Codemasters και τους ειδικούς των εκδηλώσεων και των διαγωνισμών Gfinity.

Κατά τη σύνοδο κορυφής του Σαββάτου, έγινε γνωστό ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο να συμπεριλάβει esports στους μελλοντικούς Ολυμπιακούς Αγώνες, με την διοίκηση της ΔΟΕ να δηλώνει:

Τα esports μπορούν να αποτελέσουν μια πλατφόρμα για την εμπλοκή του Ολυμπιακού κινήματος. Ωστόσο, για να συμπεριληφθούν σε επίσημους Ολυμπιακούς Αγώνες, το περιεχόμενο δεν πρέπει να παραβιάζει τις ολυμπιακές αξίες.

Η ΔΟΕ συμφώνησε ότι τα esports δείχνουν έντονη ανάπτυξη, ιδίως στο νεανικό κοινό, σε διάφορες χώρες. Τον Αύγουστο, η επιτροπή της ανάληψης των Αγώνων του 20124, που θα γίνουν στο Παρίσι, δήλωσε ότι επιθυμεί να συζητήσει με τη ΔΟΕ την εισαγωγή των esports. Το πρόγραμμα του 2024 θα αρχίσει να διαμορφώνεται το 2019, και η απόφαση για το ποια αθλήματα πρόκειται να προστεθούν στο Παρίσι θα ληφθεί μετά τους Αγώνες του 2020, στο Τόκιο.

Τα έσοδα των videogames το 2016 έφτασαν τα €453 εκατ., έχουν περίπου 320 εκατομμύρια κοινό παγκοσμίως, και θα συμπεριληφθούν στους Ασιατικούς Αγώνες του 2022. Τα ανταγωνιστικά esports θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως αθλητική δραστηριότητα, και ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα μπορούσαν να συγκριθούν με τους αθλητές των παραδοσιακών αθλημάτων, καθώς και οι πρώτοι προετοιμάζονται και εκπαιδεύονται με ένταση.

Μια περαιτέρω απαίτηση για το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν στο μέλλον στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα ήταν η συμμόρφωση με τους κανόνες και τους κανονισμούς της ΔΟΕ σε τομείς όπως του αντι-ντόπινγκ, του στοιχήματος, και του καθορισμού αποτελέσματος.

 • Gmph fast

  antidopping, μην και κουνιούντε πιο γρήγορα τα δάχτυλά σου… αχαχα

 • σαν παλιος gamer….πραγματικα συμφωνω και επαυξανω οτι η ενταση χτυπαει κοκκινο!!!!! ειδικα στο online οταν παιζεις με διαφορους ανα τον κοσμο !!!!
  αλλα σε καμια περιπτωση δεν θα ηθελα να δω ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ που να τα θεωρουν αθλημα !!!!!

 • Renesis1

  Citius, Altius, Fortius και ευγενής άμιλλα με Grand Theft Auto..

  https://media.giphy.com/media/3i7zenReaUuI0/giphy.gif

 • DarkV12Tdi

  Στους Ολυμπιακούς Gran tourismo/GTA/ASSETO CORSA /PROJECT CARS/NFS έτσι οι αντίπαλοι θα είναι με άγριες διαθέσεις :P https://mgtvwspa.files.wordpress.com/2016/08/phelps-face1.jpg?w=650

 • Anestis Genk

  Tragic. Τα παιχνίδια είναι προσομοιώσεις της πραγματικότητας, για τους φτωχούς συγγενείς που δεν μπορούν να το κάνουν for real.

  • διαφωνω μονο πως ειναι για τους ”φτωχους” !!

  • Anestis Genk

   Ναι υπάρχουν και πελούσιοι με μικρούς ορίζοντες

  • πχ θελω να παιξω COD…..απιστευτα ομαδικο παιχνιδι αλλα πρεπει να σκοτωσω…..θελω να τρεξω στο δρομο…εχω τα χρηματα αλλα εχω και το μυαλο…. οποτε δεν ειναι παντα οι οριζοντες μικροι…..

  • Anestis Genk

   Παίζεις airsoft, ή πας για σαφάρι

  • air soft…θελει εξοπλισμο πνευμονι και χρονο….και δεν ”σκοτωνεις”!!!
   το σαφαρι η το κυνηγι στα βουνα……..το ιδιο και χειροτερα!!!
   στην τελικη δεν ειναι ολοι για τα παντα !!!!

  • Anestis Genk

   Ναι για τους πλούσιους μιλάμε όμως.
   Το CoD και το gaming σε αυτό το επίπεδο είναι πιο πολύ το να εκμεταλευτείς στα άκρα τα αδύνατα σημεία του παιχνιδιού ή της πίστας και να γίνεις γρήγορος στο mouse. Δεν είναι τόσο πολύ τακτική και στρατηγική σκέψη. Άσε που στο CoD παραείσαι ήρωας, κάτι που δεν το κάνεις στο airsoft παρόλο πάλι δεν θα αποθάνεις.