Πριν ένα χρόνο, η Lamborghini υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (MIT) με σκοπό την ανάπτυξη ενός έργου που θα σηματοδοτήσει το απώτερο μέλλον των supercars της εταιρείας στην τρίτη χιλιετία.

Η συνεργασία αυτή προέκυψε στο πλαίσιο του προγράμματος της Ιταλίας, κατά το οποίο οι φοιτητές και οι ερευνητές του MIT θα εργαστούν από κοινού με τους μηχανικούς της Lamborghini στον τομέα της έρευνας, εστιάζοντας στα νέα υλικά για το τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και θα έχει σαν απώτερο στόχο την δημιουργία ενός αρκετά φιλόδοξου σχεδίου, που θα αναπτύξει ένα supercar με χαμηλό βάρος και υψηλή ακαμψία που θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στην κατηγορία. Αποτέλεσμα αυτού ήταν τα Forged Composite προϊόντα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορα μέρη του αυτοκινήτου, από την ανάρτηση μέχρι και τα πιστόνια.

Σήμερα, η Lamborghini και το MIT μας δείχνουν την παραπάνω teaser ενός νέου concept, το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του στην διάσκεψη EmTech MIT, την ερχόμενη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου. Παρόλο που η εικόνα δεν παρέχει πολλές λεπτομέρειες, φαίνεται ότι το concept θα είναι ένα διθέσιο coupe και θα μας δείχνει το sportscar του μέλλοντος. Παρατηρώντας την φωτογραφία, βλέπουμε τα LED φώτα ημέρας, το σήμα της εταιρίας στο κέντρο, ενώ διακρίνονται και οι μεγάλοι αεραγωγοί.

Περισσότερα σε τρεις ημέρες.