Υβριδικά τα επόμενα hothatches του VW Group

Σχετικά άρθρα

Το VW Group μπορεί να ετοιμάζει δεκάδες ηλεκτρικά μοντέλα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως γυρνά την πλάτη στα υβριδικά μοντέλα. Γι’αυτό και προτίθεται να βγάλει στην αγορά τις επόμενες γενιές των hothatches μοντέλων των εταιριών του, βλέπε Skoda Fabia RS, Seat Ibiza Cupra, Volkswagen Polo GTI, Volkswagen Golf GTI, Seat Leon Cupra κτλ, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι υβριδικά.

Η VW πιστεύει πως τα υβριδικά hatchbacks θα αποδειχτούν ως ο συνθετικός κρίκος ανάμεσα στα αυτοκίνητα με εσωτερικούς κινητήρες και σε αυτά με ηλεκτροκινητήρες. Τα υβριδικά hothatches θα συνδυάζουν τις γρήγορες επιδόσεις, τη χαμηλή κατανάλωση και τις μειωμένες εκπομπές ρύπων.

Το πρώτο υβριδικό hothatch του VW Group θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η Skoda Fabia RS, η οποία αναμένεται στην αγορά προς το 2020, ενώ θα ακολουθήσει το Seat Ibiza Cupra. Θα ακολουθήσει το νέο Volkswagen Golf GTI που θα συνδυάζει έναν 2,0-λιτρο turbo κινητήρα και ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48V και μια νέα ξεχωριστή μίζα, προκειμένου να έχει μειωμένη κατανάλωση αλλά και περισσότερη δύναμη.

Όχι plug-in υβριδικά στις ΗΠΑ από την Volkswagen

Στις σχετικές ειδήσεις, o Herbert Diess, το αφεντικό της Volkswagen σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως η εταιρία του δεν θα πάει κανένα plug-in υβριδικό μοντέλο της τις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας πως τα plug-in υβριδικά μοντέλα “δεν έχουν νόημα” μιας και δεν μειώνουν στο επιθυμητό επίπεδο τις εκπομπές και ούτε συμπεριλαμβάνονται στις φορολογικές εκπτώσεις των ΗΠΑ, όπως συμβαίνει π.χ στη Κίνα, με τον Diess να λέει πως ακόμη δεν έχει πεισθεί πως τα plug-in υβριδικά μοντέλα είναι κατάλληλα για την ευρωπαϊκή αγορά.

Ο Diess συμπλήρωσε πως η Volkswagen θα επικεντρωθεί στα ηλεκτρικά οχήματα και πως αυτά θα είναι φθηνότερα και θα κατασκευάζονται ευκολότερα από αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Skoda Vision Gran Turismo concept

Το δικό της Vision GT πρωτότυπο παρουσίασε η Skoda που και σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το Gran Turismo 7. Το πρωτότυπο αντλεί έμπνευση από το...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...