Μπορεί η Porsche να επέλεξε να προσφέρει την ανανεωμένη 911 GT3 και με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά αυτό δεν θα συμβεί στην ανανεωμένη 911 GT3 RS.

Αυτό αποκάλυψε o επικεφαλής του GT τμήματος της Porsche, Andreas Preuninger, ο οποίος είπε πως η Porsche δεν θα προσφέρει μηχανικό κιβώτιο στα επόμενα RS μοντέλα της, μιας και η ζήτηση τους είναι εξαιρετικά μικρή. Ο Preuninger είπε πως οι πωλήσεις της 911 GT3 με χειροκίνητο κιβώτιο θα φτάνουν το 30%, αλλά τα πράγματα για τις RS εκδόσεις είναι διαφορετικά. Όπως είπε:

Τα αρχικά RS προέρχονται από τις λέξεις Renn Sport, κάτι που σημαίνει πως πρέπει το κάθε RS μοντέλο να είναι γρήγορο στη πίστα. Όλα έχουν να κάνουν με τους χρόνους και αυτό σημαίνει PDK κιβώτιο.

Το PDK κιβώτιο έχει πλεονεκτήματα στη πίστα και δεν μπορεί να νικηθεί από ένα χειροκίνητο και αυτοί που προτιμούν τα χειροκίνητα κιβώτια δεν είναι συνήθως “track rats” όπως τους αποκαλούμε. Είναι αυτοί που απολαμβάνουν τα αυτοκίνητα τους σε φυσιολογικούς, δημόσιους δρόμους.

Θα έλεγα ότι η GT2 RS με μηχανικό κιβώτιο θα είχε μερίδιο αγοράς της τάξης του 4-5%. Δεν μπορούσαμε να το δικαιολογήσουμε αυτό.