Η Porsche παρουσιάζει στη Γενεύη την ανανεωμένη 911 GT3 που κινείται με έναν νέο επίπεδο 4-λιτρο εξακύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα, απόδοσης 500 ίππων και 458 Nm ροπής.

Αν σου χτυπάει κάποιο καμπανάκι, αυτός δεν θα είναι ο ίδιος με αυτόν που βρίσκεται στις GT3 RS και R εκδόσεις της 911, αλλά μια εξέλιξη του υπάρχοντος και βασίζεται σε αυτόν των αγωνιστικών 911 GT3 R και 911 RSR. Κύριο μέλημα της γερμανικής εταιρίας ήταν να βελτιώσει περαιτέρω την αξιοπιστία και ανθεκτικότητα του κινητήρα, ώστε να κάνει χιλιάδες χιλιόμετρα, flat-out, χωρίς καθόλου προβλήματα.

Η νέα GT3 ζυγίζει 1.430 κιλά, όταν συνδυάζεται με το 7-τάχυτο PDK κιβώτιο, και επιταχύνει από τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,4 δευτ., έχοντας τελική 318 χλμ/ώρα. Όπως, όπως διάβασες στον τίτλο, η γερμανική εταιρία επαναφέρει το χειροκίνητο κιβώτιο στις επιλογές σου, με τον κινητήρα να συνδυάζεται πλέον και με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο. Με αυτό ζυγίζει 17 κιλά λιγότερα, αλλά είναι αργότερο κατά 0,9 δευτ. για το σπριντ, με την τελική ταχύτητα να είναι μεγαλύτερη κατά 2 χλμ/ώρα, φτάνοντας τα 320 χλμ/ώρα.

Τέλος, η 911 GT3 facelift διαθέτει αλλαγές και στο στήσιμο της, που βελτιώνουν τα κρατήματα της, και τη δυναμική της συμπεριφορά, καθώς διαθέτει σύστημα τετραδιεύθυνσης.

Εμφανισιακά, διαφέρει ελάχιστα από το σημερινό μοντέλο, καθώς διαθέτει νέο εμπρός προφυλακτήρα με μικρές τροποποιήσεις, ενώ ο πίσω θα έχει ακόμα μικρότερες αλλαγές. Νέα είναι τα φωτιστικά σώματα, ανασχεδιασμένες είναι και οι χειρολαβές του αυτοκινήτου, νέα είναι η carbon πίσω αεροτομή, ενώ νέος είναι διαχύτη, που ενσωματώνει τις απολήξεις της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό το αυτοκίνητο διαθέτει το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με την 7-ιντση οθόνη αφής, που περιλαμβάνει το Apple Car Play και GPS με real-time ενημέρωση της κίνησης, νέο τιμόνι, Porsche Sports plus καθίσματα με 18 ηλεκτρικές ρυθμίσεις. Το Porsche Track Precision βρίσκεται στον βασικό εξοπλισμό, με την ανανεωμένη 911 GT3 να ξεκινά τις πωλήσεις της από τα μέσα του Ιούνη με τιμή τις 152.416 ευρώ στη Γερμανία.