Toyota: Αύξηση 17% στα κέρδη του τρίτου τριμήνου

Σχετικά άρθρα

Η Toyota ανακοίνωσε τα οικονομικά της στοιχεία για το τρίτο τρίμηνο του έτους, όπου είδε σημαντική άνοδο της τάξεως του +17% στα καθαρά κέρδη της, καθώς το ασθενέστερο γεν έναντι του δολαρίου αντιστάθμισε τις δυσκολίες στην αγορά των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η κερδοφορία της ιαπωνικής εταιρείας διαμορφώθηκε στα 4,2 δισ. δολάρια έναντι 3,58 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του 2016, την ίδια στιγμή που τα λειτουργικά κέρδη ενισχύθηκαν κατά +10% στα 4,56 δισ. δολάρια.

Στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου η Toyota πούλησε 672.000 οχήματα στη Βόρεια Αμερική, από 684.000 πέρυσι, ενώ στην Ιαπωνία οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 4,2% στα 543.000 οχήματα, όμως στην Ασία οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,3% στα 382.000 οχήματα. Η Toyota το ίδιο διάστημα είχε τζίρο 58 δισ. δολαρίων (+9,9%), και εξαιρουμένων των επιπτώσεων του ασθενέστερου γεν, η Toyota δήλωσε ότι θα είχε καταγράψει τη δεύτερη συνεχόμενη τριμηνιαία πτώση της στα λειτουργικά της κέρδη. Να σημειωθεί πως η ισοτιμία κατά το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους της Toyota ανερχόταν κατά μέσο όρο στα 111 γεν ανά δολάριο, έναντι 105 γεν έναν χρόνο νωρίτερα.

Παράλληλα, η ιαπωνική εταιρεία αύξησε επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία ολόκληρου του οικονομικού της έτους που ολοκληρώνεται τον Μάρτιο, αναμένοντας καθαρά κέρδη ύψους 17 δισ. δολαρίων έναντι 15 δισ. δολαρίων των αρχικών εκτιμήσεων, ενώ οι προβλέψεις για τα λειτουργικά κέρδη ανέρχονται στα 17,54 δισ. δολαρία έναντι 16,1 δισ. δολαρίων προηγουμένως.

Επιπλέον, η Toyota δήλωσε ότι έχει προγραμματίσει την επαναγορά μετοχών της ύψους 2,18 δισ. δολαρίων από τις 14 Νοεμβρίου 2017 έως τις 30 Μαρτίου 2018.

Παράλληλα ανακοίνωσε πως κατάφερε να εξοικονομήσει 100 δισ. γιεν (879 εκατ. δολάρια), ποσό που θα χρησιμοποιηθεί στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης. Η Toyota κατάφερε να πετύχει αυτή τη σημαντική εξοικονόμηση βελτιώνοντας τη διαδικασία παραγωγής των μοντέλων της, κάτι που σημαίνει πως κάθε λεπτό κατά τους προηγούμενους έξι μήνες, εξοικονομούσε 3.300 δολάρια. Στόχος της Toyota είναι να δαπανήσει 9,3 δισ. δολάρια στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, προκειμένου να αναπτύξει ηλεκτροκινητήρες και αυτόνομη τεχνολογία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στη μεγαλύτερη αύξηση μισθών των τελευταίων 25 και 30 ετών προχωρούν η Toyota και η Honda

Δύο από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ιαπωνίας συμφώνησαν να προχωρήσουν στις μεγαλύτερες αυξήσεις μισθών των τελευταίων δεκαετιών, σε μια πρώιμη ένδειξη δυναμικής κινητικότητας στο...

To Toyota FJ Cruiser επιστρέφει ως μικρότερο Land Cruiser

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Toyota κατοχύρωσε το όνομα Land Cruiser FJ, το οποίο -αν βγει ένα μοντέλο με αυτό το όνομα- πιθανότατα θα αποτελέσει...

Volkswagen Golf R Vs Toyota GR Corolla. Ποιο είναι ταχύτερο στο 400άρι;

Ποιο από τα δύο τετρακίνητα hot hatches είναι ταχύτερο στην επιτάχυνση; Το Volkswagen Golf R φορά έναν 2,0-λιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 320 ίππων με...

Έφυγε τροχός από ένα Boeing 777 και κατέστρεψε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε χθες στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, όταν κατά την απογείωση ενός Boeing 777-200ER της United Airlines, έφυγε ένας από...
Autoblog.gr