Lotus: Η νέα γενιά μοντέλων θα είναι εντελώς διαφορετική με τα σημερινά

Σχετικά άρθρα

Το 2016, η Lotus εμφάνισε κέρδη έπειτα από 20 έτη, κάτι που φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και την τρέχουσα χρονιά. Αιτία για αυτό είναι οι ειδικές εκδόσεις που παρουσίασε.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο CEO της βρετανικής εταιρίας, Jean-Marc Gales, αποκάλυψε ότι μέσα στο 2018 θα παρουσιάσει ένα νέο 10ετές πλάνο, που θα αφορά τα νέα μοντέλα που θα έχει στην γκάμα της η Lotus.

Σύμφωνα με το Gales, το πλάνο θα περιλαμβάνει μεγάλες αλλαγές, συμπεριλαμβανομένου της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας. Ακόμα, ο CEO τόνισε ότι η εταιρία του πρέπει να προσαρμοστεί στους μεταβαλλόμενους νόμους περί εγκρίσεων τύπου, δηλώνοντας πως τα sport αυτοκίνητα που θα παρουσιάσουν τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι διαφορετικά από αυτά που κατασκευάζουν σήμερα.

Το νέο 10ετές πλάνο λέγεται ότι θα τεθεί σε ισχύ από το 2020, όταν και η Lotus παρουσιάσει ένα εντελώς νέο μοντέλο, ένα SUV που θα είναι πολύ ελαφρύτερο από τους ανταγωνιστές του, με τον Gales να επιβεβαιώνει ότι θα εξετάσουν τα “ράφια” της Geely για να δουν αν μπορούν να χρησιμοποιήσουν εξαρτήματα από αυτή.

Ωστόσο, θέλοντας να καθησυχάσει τους οπαδούς της εταιρίας, ο Gales δήλωσε ότι παρά την ώθηση για νέα μοντέλα, η εταιρεία θα συνεχίσει να κατασκευάζει την Elise και την Exige για όσο μπορούν, τονίζοντας:

Παρόλα αυτά δεν θέλουμε να γίνουμε Caterham, και να κατασκευάσουμε το ίδιο αυτοκίνητο για 30 χρόνια.

ΠηγήTopgear.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Lotus ανακοίνωσε τις τιμές του Emeya στην Ευρώπη

Στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου, η Lotus αποκάλυψε το Emeya, με το οποίο η βρετανική εταιρία -υπό κινέζικη ιδιοκτησία- εισέρχεται στην κατηγορία των υπερπολυτελών...