Η Nissan επέρριψε την ευθύνη για τους ακατάλληλους τελικούς ελέγχους στα εργοστάσια αυτοκινήτων της στην Ιαπωνία για περισσότερα από 20 χρόνια, κυρίως στην έλλειψη εκπαιδευμένου προσωπικού.

Όπως θυμάσαι, η ιαπωνική εταιρία τον περασμένο μήνα, προχώρησε σε ανάκληση 1,2 εκατομμυρίων αυτοκινήτων της, καθώς δεν πληρούν τις προϋποθέσεις των τελικών ελέγχων, μιας και υπέστησαν ελέγχους από μη πιστοποιημένους τεχνικούς. Ο CEO της Nissan Hiroto Saikawa δήλωσε:

Αυτό το χτύπημα είναι ξαφνικό για εμάς αλλά και σημαντικό. Θέλουμε να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα από τις παλιές μας μεθόδους και νομίζω ότι μας δόθηκε μια πολύτιμη ευκαιρία να εξετάσουμε τις δομές της Nissan.

Δεν δώσαμε την ιδιαίτερη προσοχή για την εξασφάλιση τελικών επιθεωρητών. Ως εκ τούτου, τα εργοστάσια είχαν έλλειψη ή κανένα πλεόνασμα στον αριθμό των τελικών επιθεωρητών.

Θα αυξήσουμε τον συνολικό αριθμό των τελικών επιθεωρητών κατά περίπου 85 μέχρι το τέλος Μαρτίου 2018, αύξηση μεγαλύτερη του 20%.

Σύμφωνα με τον Saikawa, η Nissan εντόπισε ακατάλληλες πιστοποιήσεις σε οχήματά της, πέραν της 20ετίας, μιας και στο εργοστάσιο της στο Tochigi, εντοπίστηκαν οχήματα του 1979 που πήραν πιστοποιήσεις από ακατάλληλο προσωπικό. Οι μη πιστοποιημένες επιθεωρήσεις έγιναν μονάχα στα αυτοκίνητα που προορίζονταν για την εγχώρια αγορά της Ιαπωνίας.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan συμπλήρωσε πως θα επιστρέψει μέρος της αποζημίωσης του φέτος λόγω του σκανδάλου και τόνισε ότι θα προσπαθήσει η Nissan να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πελατών.