H παραγωγή ηλεκτρικών από την Skoda ξεκινάει το 2020

Σχετικά άρθρα

Η Skoda μπαίνει και αυτή στην ηλεκτρική εποχή και επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να παράγει τα πιο σημαντικά μοντέλα της στο εργοστάσιο της στην Mlada Boleslav, στην Τσεχία. Εκεί θα συναρμολογούνται και τα ηλεκτρικά μοντέλα, με το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Skoda να βγαίνει στην αγορά το 2020, ενώ μέχρι το 2025 θα υπάρχουν 5 μοντέλα, τα οποία θα πωλούνται κανονικά με το σήμα της Skoda.

Το 2019, η τσέχικη εταιρία να ξεκινήσει την παραγωγή μερών για τα plug-in υβριδικά μοντέλα του Volkswagen Group. Ο Guido Haak, επικεφαλής διαχείρισης προϊόντων της τσεχικής εταιρίας, έχει δηλώσει ότι τα ηλεκτρικά μοντέλα θα βοηθήσουν στο να πιαστούν οι όλο και αυστηρότεροι στόχοι εκπομπών της Ε.Ε.

O Haak έχει πει πως τα ηλεκτρικά μοντέλα θα αποδίδουν μεταξύ 140 και 300 ίππων και μερικά από αυτά θα προσφέρονται και με τετρακίνηση, ικανά να κάνουν τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 180 χλμ/ώρα. Η αυτονομία τους θα κυμαίνεται μεταξύ 400 και 600 χλμ, με τις μπαταρίες να φορτίζουν και μέσω ταχυφορτιστών.

Το 2019 η τσέχικη εταιρία θα παρουσιάσει την plug-in υβριδική του Superb, ενώ έναν χρόνο αργότερα θα δούμε στους δρόμους την έκδοση παραγωγής του Vision E concept. Το συγκεκριμένο μοντέλο θα γίνει το τρίτο μοντέλο του VW Group που θα βασιστεί πάνω στην MEB πλατφόρμα, μετά τα VW I.D και ένα ηλεκτρικό μοντέλο με τα σήματα της Audi.

Θα ακολουθήσει ένα coupe-SUV, το ακριβότερο μοντέλο που θα έχει κυκλοφορήσει μέχρι τότε η Skoda και θα τοποθετηθεί ανάμεσα από τα Karoq και Kodiaq. Θα μπορεί να μεταφέρει έως 5 ενήλικες, θα χρησιμοποιεί και αυτό την MEB πλατφόρμα, με τη ιπποδύναμή του να ανέρχεται σε τουλάχιστον 300 άλογα. Ίσως ονομαστεί Amiq, Eliaq ή Anuq.

Η Skoda μάλιστα ίσως αναβιώσει το όνομα Felicia, ονομάζοντας έτσι την δική της εκδοχή του VW I.D. Όπως ανέφερα, μέχρι το 2025 η Skoda θα προσφέρει στην αγορά ακόμη 2 ηλεκτρικά μοντέλα, ένα σπορ κουπέ και ένα ακόμη crossover, με το πρώτο να φημολογείται πως θα είναι ο ηλεκτρικός πνευματικός διάδοχος του 110R.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Audi Q6 e-tron

Μετά από χρόνια καθυστερήσεων, η Audi παρουσιάζει το Q6 E-tron, με το νέο ηλεκτρικό SUV να βασίζεται στην Premium Platform Electric (PPE) πλατφόρμα, την...

Η Fisker διακόπτει την παραγωγή του Ocean, αλλά αντλεί επένδυση 150 εκατ. δολάρια

Η Fisker ανακοίνωσε ότι διακόπτει την παραγωγή του Ocean για έξι εβδομάδες, τονίζοντας παράλληλα ότι σχεδιάζει να συγκεντρώσει έως και 150 εκατ. δολάρια. Η είδηση...

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Nio και CATL συνεργάζονται για μπαταρίες με μεγαλύτερο κύκλο ζωής

Η Nio ήρθε σε συμφωνία συνεργασίας με την CATL για την ανάπτυξη μπαταριών μεγαλύτερης διάρκειας ζωής, ως μέρος των προσπαθειών τους για να μειώσουν...
Autoblog.gr