Το Volkswagen Amarok κατακτά το βραβείο του Pick-up της Χρονιάς

Σχετικά άρθρα

Το Volkswagen Amarok αναδείχθηκε καλύτερο pick-up για το 2018, κατακτώντας το βραβείο “International Pick-up Award 2018” (IPUA 2018) ή, σε ελεύθερη απόδοση στα ελληνικά, τον τίτλο του «Pick-up της Χρονιάς». Πρόκειται για το πλέον επίζηλο βραβείο στη διεθνή αυτοκινητοβιομηχανία στο συγκεκριμένο κλάδο, που απονέμεται κάθε δύο χρόνια από διεθνή επιτροπή αποτελούμενη από 25 δημοσιογράφους εξειδικευμένους στα επαγγελματικά οχήματα, από αντίστοιχες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στην ιστορία του θεσμού το Amarok γίνεται το πρώτο pick-up που κατακτά το βραβείο αυτό για δεύτερη φορά.

Ειδικά για την εφετινή χρονιά, ο ανταγωνισμός ήταν ιδιαίτερα σκληρός. Η τελική δοκιμασία που ανέδειξε το νικητή, ήταν μία τριήμερη εκδήλωση στη Ρουμανία, στις αρχές του μήνα. Το Amarok συγκέντρωσε 56 βαθμούς, κατακτώντας την πρώτη θέση. Στη δεύτερη θέση κατατάχθηκε η Mercedes X-Class με 50 βαθμούς, με το Toyota Hilux να ακολουθεί στην τρίτη θέση με 41. Τα διαγωνιζόμενα μοντέλα αξιολογήθηκαν σε τομείς όπως τα αποδοτικά και ισχυρά κινητήρια συστήματα, η ικανότητα και ευκολία φόρτωσης, η άνεση και η ασφάλεια για οδηγό και επιβάτες, το κόστος απόκτησης, χρήσης και τα γενικότερα λειτουργικά έξοδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το νέο Amarok κερδίζει το βραβείο ακριβώς όπως και ο προκάτοχός του, το 2010. Μάλιστα και τότε, το βραβείο είχε παραλάβει ο Δρ. Έκχαρτ Σολτς, (Eckhard Scholz), Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου για τα επαγγελματικά οχήματα της Volkswagen. Σχολιάζοντας την εφετινή βράβευση, δήλωσε:

Είμαστε ευγνώμονες για τη βράβευση αυτή, η οποία αποτελεί τιμή για όλο το τμήμα επαγγελματικών οχημάτων της Volkswagen! Με το νέο Amarok ακούσαμε και πάλι τι θέλουν οι πελάτες μας και προσθέσαμε περισσότερη ισχύ, περισσότερη ροπή, περισσότερη ευχρηστία σε κάθε έδαφος, κρατώντας τα υψηλά στάνταρντ πολυτέλειας της πρώτης γενιάς.

Αιτιολογώντας την ετυμηγορία τους, τα μέλη της επιτροπής χαρακτήρισαν το Amarok ως την επιτομή της έκφρασης “σκληρό στη δουλειά, διασκεδαστικό στον ελεύθερο χρόνο”, που αποτελεί ένα βασικό ζητούμενο σε κάθε μοντέρνο pick-up σήμερα. Και ενώ κατά την επιτροπή το Amarok είναι “κορυφαίο εργαλείο δουλειάς”, παράλληλα διαθέτει πολύ ελκυστικό design, εξαιρετική αίσθηση στο δρόμο και άψογο φινίρισμα, στοιχεία που κάποιος απαντά περισσότερο σε επιβατικά οχήματα.

Συνεχίζοντας, τα μέλη της επιτροπής χαρακτήρισαν την άνεση και τους χώρους που προσφέρει η διπλή καμπίνα με χώρο για πέντε άτομα, ως “σημείο αναφοράς στην κατηγορία”, ενώ στάθηκαν ιδιαίτερα στα καθίσματα ergoComfort για οδηγό και συνοδηγό, αναγνωρισμένα και βραβευμένα από ιατρικό σύλλογο ειδικών της Γερμανίας, γνωστό ως “German Healthy Backs Society”.

Τέλος, αναφέρθηκαν με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια στο αυτόματο κιβώτιο 8-σχέσεων και την ευρεία γκάμα κινητήρων V6 με τους οποίους εξοπλίζεται το pick-up. Ιδιαίτερα για το τελευταίο, το σχόλιο ήταν ότι “η απόδοση, το ραφινάρισμα και η ελαστικότητα του V6 κινητήρα θέτουν νέα στάνταρντ στην κατηγορία, με εξαιρετικές επιδόσεις και περίσσεια ισχύος και ροπής”.

Η δεύτερη γενιά του Amarok είναι ήδη ένα best-seller για τη γερμανική μάρκα, τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα, με τις συνολικές πωλήσεις σε διεθνές επίπεδο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου να ανέρχονται σε 65.200 αυτοκίνητα, που αντιπροσωπεύουν άνοδο 13,2% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

IIHS: Τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα του 2024 είναι κορεατικά και ιαπωνικά

Το IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) των ΗΠΑ (το αντίστοιχο Euro NCAP) έδωσε τα φετινά αποτελέσματα για τις δοκιμές σύγκρουσης των τελευταίων αυτοκινήτων...

Η VW παρουσιάζει τα ID.3 GTX και ID.7 GTX Tourer

Τις γρήγορες GTX εκδόσεις των ID.3 και ID.7 Tourer παρουσίασε σήμερα η Volkswagen. Ξεκινώντας από το ID.3 GTX, είναι πισωκίνητο και στην έκδοση GTX...

Η Volkswagen teasάρει το ID.3 GTX

Πριν 12 μήνες η Volkswagen παρουσίασε το ανανεωμένο ID.3, με τη γερμανική εταιρία να ετοιμάζεται τώρα για την "hot" έκδοση αυτού. Ο λόγος για...
Autoblog.gr