H Renault ετοιμάζει το ηλεκτρικό Kwid για την Κίνα

Σχετικά άρθρα

H Renault έχει στην γκάμα της για τις αγορές της Ινδίας, της Ινδονησίας και της Βραζιλίας, το Kwid, με τον CEO της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, Carlos Ghosn, να επιβεβαιώνει σε πρόσφατη συνέντευξη του ότι θα υπάρξει και μια ηλεκτρική έκδοση του αυτοκινήτου, τονίζοντας:

Στην Κίνα, δεν μπορούμε να πουλήσουμε το Leaf. Είναι υπερβολικά ακριβό και πολύ εξελιγμένο. Δεν μπορούμε να πουλήσουμε το Renault Fluence. Είναι Πολύ ακριβό. Τι πουλιέται στην Κίνα; Χαμηλού κόστους ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Γι’αυτό μηχανικοί από τη συμμαχία αναπτύσσουν ένα χαμηλού κόστους Kwid EV για την Κίνα. Μόλις οδήγησα το αυτοκίνητο στην Κίνα. Θα είναι ένα πολύ καλά κατασκευασμένο αυτοκίνητο με πολύ χαμηλό κόστος.

Ο Ghosn δεν ανέφερε το παραμικρό για τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, την τιμή του και το πότε θα κυκλοφορήσει, αλλά είπε:

Από την στιγμή που πάει καλά στην Κίνα, δεν θα υπάρχει λόγος να μην το εξάγουμε στην Ινδία, στην Βραζιλία και την Μέση Ανατολή.

Ο Carlos Ghosn πρόσθεσε ότι τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα των εταιριών της συμμαχίας θα μοιράζονται πολλά μέρη, λέγοντας:

Στην αρχή, η Renault ήταν μόνη της, και δεν ξέραμε που ακριβώς πηγαίναμε. Το Nissan Leaf είχε τη δική του τεχνολογία, το Renault Zoe έχει τη δική του τεχνολογία. Η Mitsubishi ξεκίνησε με την δικιά της τεχνολογία. Αλλά τώρα λέμε: μία πλατφόρμα, ένα set μπαταριών, ένα set κινητήρων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Audi Q6 e-tron

Μετά από χρόνια καθυστερήσεων, η Audi παρουσιάζει το Q6 E-tron, με το νέο ηλεκτρικό SUV να βασίζεται στην Premium Platform Electric (PPE) πλατφόρμα, την...

Η Fisker διακόπτει την παραγωγή του Ocean, αλλά αντλεί επένδυση 150 εκατ. δολάρια

Η Fisker ανακοίνωσε ότι διακόπτει την παραγωγή του Ocean για έξι εβδομάδες, τονίζοντας παράλληλα ότι σχεδιάζει να συγκεντρώσει έως και 150 εκατ. δολάρια. Η είδηση...

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Nio και CATL συνεργάζονται για μπαταρίες με μεγαλύτερο κύκλο ζωής

Η Nio ήρθε σε συμφωνία συνεργασίας με την CATL για την ανάπτυξη μπαταριών μεγαλύτερης διάρκειας ζωής, ως μέρος των προσπαθειών τους για να μειώσουν...
Autoblog.gr